DSpace User Registration
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Періодичні видання >
Вісник ЖНАЕУ >
Архів >
2012, № 1 (30), т. 1 >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/101

Название: Вплив ґрунтово-кліматичних умов на продуктивність і якісні показники різних сортів ячменю ярого
Другие названия: The selection of spring barley brewing varieties with high adaptivity to the western forest-steppe ukraine’s conditions
Авторы: Степанчук, В. В.
Stepanchuk, V.
Гуляк, Л. С.
Gulyak, L.
Issue Date: 2012
Издатель: Житомирський національний агроекологічний університет
Библиографическое описание: Степанчук В. В. Вплив ґрунтово-кліматичних умов на продуктивність і якісні показники різних сортів ячменю ярого / В. В. Степанчук, Л. С. Гуляк // Вісник ЖНАЕУ. – 2012. – № 1, т. 1. – С. 131–137.
Аннотация: В умовах західного Лісостепу вивчали сорти ячменю ярого, їх потенційну продуктивність та пивоварні властивості. В результаті досліджень були визначені сорти ячменю ярого пивоварного призначення з високими адаптивними властивостями і продуктивністю, а саме: Водограй, Командор, Всесвіт, Святогор, та рекомендовані у виробництво для умов західного Лісостепу України. Встановлено, що сорти Селекційно- генетичного інституту НААН були найбільш витривалими до екстремальних природних факторів під час вегетації та здатними формувати стабільно високі врожаї.
Описание: The spring barley varieties, their potential productivity and brewing properties have been studied under Western Forest-steppe conditions. The research resulted in determining such spring barley brewing varieties with high adaptive characteristics and productivity as: Vodograi, Comandor, Vsesvit, Svyatogor. The above were recommended for production under Forest-steppe Ukraine’s conditions, it has been established that the varieties of the Institute of Selection and genetics of UAAS were the most resistant ones to the extreme natural factors in the period of vegetation and are able to secure high and consistent harvests.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/101
Appears in Collections:2012, № 1 (30), т. 1

Files in This Item:

File Description SizeFormat
The_selection_of_spring_barley_brewing_varieties.pdf941,96 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2021 Polissia University