DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Технологічний >
Кафедра технологій виробництва, переробки та якості продукції тваринництва >
Матеріали конференцій >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/10218

Название: Моніторинг радіонуклідного забруднення харчових продуктів власного виробництва на прикладі Овруцького району Житомирської області
Другие названия: Мониторинг радиоактивного загрязнения пищевых продуктов собственного производства на примере Овручского района Житомирской области
Monitoring of radioactive contamination of food products of our own production on the example of the Ovruch district of the Zhytomyr region
Авторы: Дідух, М. І.
Дидух, М. И.
Didukh, M.
Славов, В. П.
Slavov, V.
Трохименко, В. З.
Trokhymenko, V.
Ключевые слова: радіонукліди
радионуклиды
radionuclide
харчові продукти
пищевые продукты
food
забруднення
загрязнение
contamination
Дата публикации: 2019
Издатель: Інститут продовольчих ресурсів Національної академії аграрних наук України
Библиографическое описание: Дідух М. І. Моніторинг радіонуклідного забруднення харчових продуктів власного виробництва на прикладі Овруцького району Житомирської області / М. І. Дідух, В. П. Славов, В. З. Трохименко // Інноваційний розвиток харчової індустрії : зб. наук. пр. за матеріалами VII Міжнар. наук.-практ. конф., 21 листоп. 2019 р. / Інститут продовольчих ресурсів НААН. – К. : 2019. – С. 35–36.
Аннотация: Мета дослідження – оцінити радіаційну безпеку продовольчої сировини та харчових продуктів, що виробляються у господарствах населення Овруцького району Житомирської області. Для динамічного аналізу радіаційно-гігієнічного моніторингу харчових продуктів, що споживаються населенням Овруцького району було використано дані радіаційного моніторингу за 2010–2014 роки, надані Овруцькою санітарно-епідеміологічною службою та власні спектрометричні дослідження за окремими, найбільш критичними за радіологічним фактором, харчовими продуктами місцевого виробництва.
Цель исследования – оценить радиационную безопасность продовольственного сырья и пищевых продуктов, производимых в хозяйствах населения Овручского района Житомирской области. Для динамического анализа радиационно-гигиенического мониторинга пищевых продуктов, потребляемых населением Овручского района были использованы данные радиационного мониторинга 2010–2014 годов, предоставленные Овруцкой санитарно-эпидемиологической службой, и собственные спектрометрические исследования по отдельным, наиболее критичным по радиологическим факторам, пищевым продуктам местного производства.
The purpose of the study is to assess the radiation safety of food raw materials and food products produced on the farms of the population of the Ovruch district of the Zhytomyr region. For the dynamic analysis of radiation-hygienic monitoring of food products consumed by the population of the Ovruch region, we used radiation monitoring data from 2010–2014 provided by the Ovruch Sanitary-Epidemiological Service, and our own spectrometric studies on certain locally produced food products that are most critical for radiological factors.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/10218
Располагается в коллекциях:Матеріали конференцій

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
IPR_NAAN_2019_35-36.pdf1,99 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет