DSpace User Registration
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Обліку та фінансів >
Кафедра комп'ютерних технологій і моделювання систем >
Автореферати та дисертації >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/11001

Название: Формування конкурентоспроможності сільськогосподарського підприємства: теорія, методологія, практика
Другие названия: Формирование конкурентоспособности сельскохозяйственного предприятия: теория, методология, практика
Agricultural enterprise competitiveness formation: theory, methodology, practice
Авторы: Николюк, О. М.
Николюк, О. Н.
Nykolyuk, O.
Ключевые слова: конкурентоспроможність підприємства
конкурентоспособность предприятия
enterprise competitiveness
сільськогосподарське підприємство
сельскохозяйственное предприятие
agricultural enterprise
конкурентна перевага
конкурентное преимущество
competitive advantage
конкурентний потенціал
конкурентное преимущество
competitive potential
управління конкурентоспроможністю
управление конкурентоспособностью
management of competitiveness
оцінка конкурентоспроможності
оценка конкурентоспособности
competitiveness assessment
конкурентна стратегія
конкурентная стратегия
competitive strategy
Issue Date: 2017
Издатель: Житомирський національний агроекологічний університет
Библиографическое описание: Николюк О. М. Формування конкурентоспроможності сільськогосподарського підприємства: теорія, методологія, практика : дис. … д-ра. екон. наук : 08.00.04 / Николюк Ольга Миколаївна. – Житомир, 2017. – 506 с.
Аннотация: У дисертації досліджено теоретико-методологічні та науково-практичні аспекти процесу формування конкурентоспроможності сільськогосподарських підприємств. Враховуючи результати аналізу історичної трансформації наукової думки у сфері конкуренції та конкурентоспроможності, виділено етапи розвитку теорії конкурентоспроможності підприємств. Узагальнюючи сучасні підходи до трактування поняття «конкурентоспроможність підприємства», запропоновано його авторське визначення, яке враховує системні властивості процесу її створення.
В диссертации исследованы теоретико-методологические и научно-практические аспекты процесса формирования конкурентоспособности сельскохозяйственных предприятий. Учитывая результаты анализа исторической трансформации научной мысли в сфере конкуренции и конкурентоспособности, выделены этапы развития теории конкурентоспособности предприятий. Обобщая современные подходы к трактовке понятия «конкурентоспособность предприятия», предложено его авторское определение, которое учитывает системные свойства процесса ее создания.
The research deals with theoretical, methodological and scientific-practical aspects of the process of forming the agricultural enterprises’ competitiveness. In the theoretical part of the research the stages of development of the enterprise competitiveness theory are highlighted, taking into account the analysis results of scientific thought within its historical transformation in the field of challenge and competitiveness. Summarizing modern approaches to the interpretation of the «enterprise competitiveness» concept, the author suggests its definition which includes the system aspects of the creation process.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/11001
Appears in Collections:Автореферати та дисертації

Files in This Item:

File Description SizeFormat
disser_2017Z_NAEU_506.pdf8,49 MBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2021 Polissia University