DSpace User Registration
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Економіки та менеджменту >
Кафедра туризму >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/11057

Название: Гастрономічна дистинація Правобережного Полісся як комплексний концепт та ключовий елемент туристичної системи
Другие названия: Гастрономическая дистинация Правобережного Полесья как комплексный концепт и ключевой элемент туристической системы
Gastronomic destination of the Right-bank Polissya as complex concept and key element of the tourist system
Авторы: Нестерчук, І. К.
Нестерчук, И. К.
Nesterchuk, I.
Ключевые слова: гастрономічний туризм
гастрономический туризм
gastronomic tourism
гастрономічна дистинація
гастрономическая дистинация
gastronomic destination
гастрономічний тур
гастрономический тур
gastronomic tour
Правобережне Полісся
Правобережное Полесье
territory of the Right-bank Polissya
Issue Date: 2019
Издатель: Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Библиографическое описание: Нестерчук І. К. Гастрономічна дистинація Правобережного Полісся як комплексний концепт та ключовий елемент туристичної системи / І. К. Нестерчук // Наукові записки. Сер. Географія / Вінницький ДПУ ім. М. Коцюбинського. – 2019. – Вип. 31, № 1–2. – С. 161–168.
Аннотация: Транскордонне положення України диктує свої умови навіть у сфері рекреації та туризму, що підкріплюється сприятливими природно-кліматичними умовами, мозаїчними ландшафтами, етногастрономічним та історико-культурним потенціалом. Зокрема територія Правобережного Полісся має необхідні людські та матеріальні ресурси, але рівень розвитку туристично-рекреаційних послуг бажає кращого. Такий стан з одного боку дозволяє швидкими темпами стимулювати дані послуги, а з іншого – потребує активізації процесів щодо створення в нашій державі, потужної рекреаційної індустрії на локальному (місцевому) рівні. І таким дієвим атрактором може стати гастрономічний туризм. Гастрономічні дестинації насичені етнографічними подіями, гастрономічними турами не тільки колоритними місцинами, а й відвідуванням підприємств, які займаються органічним землеробством. Гастрономічна дестинація має прив’язку до географії, вона належить до конкретної території і її туристський гастрономічний продукт є багатоскладним та являє собою сукупність різних атракцій та їх взаємодій (взаємодію інтересів місцевих жителів, місцевої культури, природи та інтересів туристів). Культура споживання їжі, особливо здорової це запорука довголіття української нації. Всі автохтонні страви сучасна кулінарія намагається інтерпретувати на сучасний лад, де і втрачається колорит поліських наїдків.
Трансграничное положение Украины диктует свои условия даже в сфере рекреации и туризма, подкрепляется благоприятными природно-климатическими условиями, мозаичными ландшафтами, этногастрономичным и историко-культурным потенциалом. В частности территория Правобережного Полесья имеет необходимые человеческие и материальные ресурсы, но уровень развития туристско-рекреационных услуг оставляет желать лучшего. Такое положение с одной стороны позволяет быстрыми темпами стимулировать данные услуги, а с другой – требует активизации процессов по созданию в нашей стране, мощной рекреационной индустрии на локальном (местном) уровне. И таким действенным аттрактором может стать гастрономический туризм. Гастрономические дестинации насыщенные этнографическими событиями, гастрономическими турами не только яркими местами, но и посещением предприятий, занимающихся органическим земледелием. Гастрономическая дестинации имеет привязку к географии, она относится к конкретной территории и ее туристский гастрономический продукт многосоставный и представляет собой совокупность различных достопримечательностей и их взаимодействий (взаимодействие интересов местных жителей, местной культуры, природы и интересов туристов). Культура потребления пищи, особенно здоровой это залог долголетия украинской нации. Все автохтонные блюда современная кулинария пытается интерпретировать на современный лад, где и теряется колорит полесских блюд.
The transboundary position of Ukraine dictates its own conditions even in the sphere of recreation and tourism, supported by favorable natural and climatic conditions, mosaic landscapes, ethnogastronomic and historical and cultural potential. In particular, the territory of the Rightbank Polissya has necessary human and material resources, but the level of development of tourist and recreational services leaves much to be desired. This situation, on the one hand, allows us to stimulate these services at a fast pace, and on the other hand, it requires intensifying the processes of creating a powerful recreational industry in our country at the local level. And gastronomic tourism can become such an effective attractor. Gastronomic destinations are full of ethnographic events, gastronomic tours, not only bright places, but also visits to enterprises engaged in organic farming. The gastronomic destination is geographically linked, it refers to a specific territory and its tourist gastronomic product is complex and is a combination of various sights and their interactions (interaction of interests of local residents, local culture, nature and interests of tourists). The culture of food consumption, especially healthy, is a guarantee of longevity of the Ukrainian nation. Modern cooking tries to interpret all autochthonous dishes in a modern way, where the flavor of the Polissya dishes is lost.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/11057
ISSN: 2312-2110
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
NZVDPU_2019_31_161-168.pdf327,23 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2022 Polissia University