DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/12784

Название: Технологічні аспекти годівлі свиней в умовах ФГ «Губерт» Житомирської області
Другие названия: Technological aspects of pig feeding in the conditions of FG "Hubert" of Zhytomyr region
Авторы: Губерт, А. В.
Hubert, A.
Ключевые слова: корми
fodder
раціони
rations
свині
pigs
Дата публикации: 2022
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Губерт А. В. Технологічні аспекти годівлі свиней в умовах ФГ «Губерт» Житомирської області : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва та технологія переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. годівлі, розведення тварин та збереження біорізноманіття ; наук. кер. Лавринюк О. О. – Житомир, 2022. – 38 с.
Аннотация: Проаналізувавши кормову базу господарства і раціони, які використовують у свинарстві ФГ «Губерт», ми дійшли висновку, що раціони не відповідають фізіологічним потребам тварин, а корми використовуються не раціонально, внаслідок чого вартість продукції зростає. Тому, відповідно до кормових запасів господарства, нами були розроблені раціони для годівлі свиней та проведено господарський дослід. У результаті проведених досліджень встановлено, що балансування раціонів свиней за деталізованими нормами дозволить підвищити продуктивність тварин, зокрема середньодобовий приріст свиней на відгодівлі збільшується на 79 г (16%), зниження середньодобових приростів у тварин контрольної групи викликало перевитрату кормів на одиницю приросту на 0,89 кормових одиниць порівняно з тваринами контрольної групи.
After analyzing the fodder base of the farm and the rations used in pig breeding FG "Hubert", we came to the conclusion that the rations do not meet the physiological needs of animals, and feed is not used rationally, resulting in rising production costs. Therefore, in accordance with the feed stocks of the farm, we have developed rations for feeding pigs and conducted an economic experiment. As a result of research it was found that balancing the diets of pigs according to detailed standards will increase animal productivity, in particular the average daily gain of fattening pigs increases by 79 g (16%), reducing the average daily gain of animals in the control group caused feed units compared to animals of the control group.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/12784
Располагается в коллекциях:204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Hubert_AW_KR_204_2022.pdf1,13 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет