DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Інформаційних технологій, обліку та фінансів >
Кафедра комп'ютерних технологій і моделювання систем >
Автореферати та дисертації >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/2277

Название: Управління підприємницькими ризиками виробників хмелю
Другие названия: The management of entrepreneurial risks of hop producers
Авторы: Николюк, О. М.
Nykolyuk, O.
Ключевые слова: невизначеність
uncertainty
підприємницькі ризики
entrepreneurial risks
управління підприємницькими ризиками
management of entrepreneurial risks
виробники хмелю
hop producers
стохастичне моделювання
stochastic modelling
кооперація
cooperation
Дата публикации: 2009
Издатель: Інститут аграрної економіки
Библиографическое описание: Николюк О. М. Управління підприємницькими ризиками виробників хмелю : дис. … канд. екон. наук : 08.00.04 / Николюк Ольга Миколаївна. – Київ, 2009. – 190 с.
Аннотация: У дисертації досліджено теоретико-методологічні та науково-практичні аспекти управління підприємницькими ризиками виробників хмелю. На основі теоретичних узагальнень визначено сутність поняття «управління підприємницькими ризиками». Запропоновано авторське трактування підприємницького ризику та виявлено особливості його виникнення. Ідентифіковано види та фактори ризиків виробників хмелю і здійснено їх класифікацію. Запропоновано методичний підхід до кількісної оцінки ризиків. Виявлено найбільш значущі ризики хмелегосподарств та чинники їх впливу. Запропоновано економіко-математичні моделі, які дозволяють оптимізувати частку застрахованого врожаю хмелю та площі насаджень сортів хмелю із різними строками визрівання. Обґрунтовано доцільність мережевого планування технологічних операцій по вирощуванню та догляду за хмільниками із врахуванням невизначеності основних показників виробництва. Розроблено пропозиції стосовно управління ризиком шляхом здійснення переробки та реалізації хмелю на кооперативних засадах.
Описание: The theses presents the results of the investigation into the theoretical and practical aspects of managing entrepreneurial risks of hop producers. The author gives the definition of the term «management of entrepreneurial risks» on the basis of theoretical generalization, suggests her non interpretation of entrepreneurial risks, indicates the peculiarities of their origin, indentifies kinds and factors of the risks of hop producers, makes their classification, offers the methodological approach to the risk quantitative assessment and reveals the most significant risks of hop enterprises as well as the factors of risks. The economico-mathematical models which allow producers to optimize part of the insured yield and areas under hop varieties with different periods of ripening have been suggested. The expediency of the net planning of technological operations of the growing and handling areas under hops has been substantiated and the uncertainty of the main production indices has been taken into consideration. Proposals concerning the risk management through processing and marketing hops on the cooperative basis have been worked out.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/2277
Располагается в коллекциях:Автореферати та дисертації

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
diser_2009_NNC_IAE.pdf1,84 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет