DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Технологічний >
Кафедра годівлі, розведення тварин та збереження біорізноманіття >
Статті >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/2313

Название: Оцінка трансгресивності продуктивних ознак молочних корів різних генотипів
Другие названия: The rating of trunsgressive of breeding groups by the sings of dairy productivity of dairy breed cows
Авторы: Іванов, І. А.
Ivanov, I.
Ключевые слова: оцінка
rating
молочна продуктивність
dairy productivity
трансгресивність ознак
transgressive of features
генотип
genotype
Дата публикации: 2013
Издатель: Вінницький національний аграрний університет
Библиографическое описание: Іванов І. А. Оцінка трансгресивності продуктивних ознак молочних корів різних генотипів / І. А. Іванов // Зб. наук. пр. Вінницького нац. аграр. ун-ту. – 2013. – Вип. 5 (78). – С. 134–139.
Аннотация: Ознаки молочної продуктивності можуть бути не трансгресивними, трансгресивними і наближеними до 0. Так, у голштинів такі ознаки, як надій і кількість молочного жиру не трансгресивні, а вміст жиру в молоці трансгресивна за обома коефіцієнтами. Стосовно української чорно-рябої молочної породи треба відзначити достатньо високу трансгресивність ознак у тварин всіх генотипів. Виключенням є кількість молочного жиру у корів генотипів 87,5 % Г і 75,0 % Г, ступінь трансгресивності яких наближається до 0. У корів української червоно-рябої молочної породи за надоєм виявляється підвищення ступеню трансгресивності з -0,32 до 0,68 при зменшенні частки голштинської крові в генотипі. За вмістом жиру в молоці у напівкровних за голштином тварин і за кількістю молочного жиру у тварин з генотипом 75,0 % Г спостерігається відсутність трансгресивності за обома коефіцієнтами.
Описание: Realized research work shows that representations of Chif’s 142738162 and Elevation’s 1491007 lines of Ukrainian Black-and-White dairy breed by the indicators of dairy productivity has sufficient high degree of trunsgressive because of these it is possible to realize effective breeding work. About Holstein breed, in this case, discovered that efficacy of breeding work with animals of Elevation’s 1491007 line bring down tie with absence of trunsgrassive by the indicators of dairy productivity in first and second adjacent generations.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/2313
Располагается в коллекциях:Статті

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
vnau_2013_5_134-139.pdf552,4 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет