DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Ветеринарної медицини >
Кафедра нормальної і патологічної морфології, гігієни та експертизи >
Патенти >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/2325

Название: Спосіб культивації інвазійних яєць роду Toxocara та зараження ними лабораторних тварин
Авторы: Довгій, Юрій Юрійович
Фещенко, Діана Валеріївна
Корячков, Віктор Анатолійович
Згозінська, Оксана Анатоліївна
Бахур, Тетяна Іванівна
Драгальчук, Анатолій Іванович
Ключевые слова: культивація
інвазійні яйця
процес інкубації
личинки
токсокари
Дата публикации: 26-Дек-2011
Издатель: Державна служба інтелектуальної власності України
Библиографическое описание: Пат. 66144 Україна, МПК G01N 33/487. Спосіб культивації інвазійних яєць роду Toxocara та зараження ними лабораторних тварин / Довгій Ю. Ю., Фещенко Д. В., Корячков В. А., Згозінська О. А., Бахур Т. І., Драгальчук А. І. ; заявник і патентовласник Житомирський нац. агроекол. ун-т. − № u201106850 ; заявл. 31.05.2011 ; дата публікації 26.12.2011, Бюл. № 24.
Аннотация: Спосіб культивації інвазійних яєць роду Тохосаrа та зараження ними лабораторних тва- рин, що включає виділення недозрілих яєць токсокар безпосередньо із статевозрілих самок, одер- жаних в результаті дегельмінтизації хворих тварин, шляхом подрібнення і гомогенізації тканин трупів токсокар, промивку шляхом центрифугування тричі з 0,5 N розчином їдкого натру та ще тричіз фізрозчином, долив в отриману суспензію рідини Барбагалло та розлив до чашок Петрі, вистелених фільтрувальним папером, постановку на інкубацію до термостата, витримування в останньому до досягнення яйцями стадії інвазійності, змивання інкубованих яєць фізрозчином з фільтрувального паперу, подвійну промивку змиву фізрозчином з центрифугуванням, додавання до останнього осаду 2 % крохмального гелю, визначення концентрації життєздатних інвазійних яєць і зараження під- дослідних тварин, який відрізняється тим, що дегельмінтизацію хворих на токсокароз тварин проводять солями піперазину, а подрібнюють і гомогенізують цілі трупи самок токсокар, причому процес інкубації проводять при температурі 23-27 °С впродовж 22-30 діб, контролюючи їх розвиток кожні 5-8 діб і додаючи під час контролю до кожної чашки Петрі по 1,5-2,5 мл розчину, що містить рідину Барбагалло та фізрозчин 1,8-2,2:1, при цьому проводять контроль розвитку яєць мікроскопічно до повного формування інвазійних яєць токсокар,в яких личинки видовжені і тісно розміщені в обо- лонці, рухи активні і різноманітні - як окремими частинами, так і колові всім тілом, а зараження піддослідних тварин проводять пероральним шляхом, змішуючи суспензію інвазійних яєць з невели- кою кількістю корму з низькою вологістю та згодовуючи індивідуальним методом лабораторним тваринам.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/2325
Располагается в коллекциях:Патенти

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Pat_66144_2011.pdf296,29 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет