DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Ветеринарної медицини >
Кафедра нормальної і патологічної морфології, гігієни та експертизи >
Статті >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/2530

Название: Ветеринарно-санітарна оцінка молока, отриманого від корів у дослідному господарстві «Городецьке», Володимирецького району, Рівненської області
Другие названия: Veterinary-sanitary estimation of milk, which has got from cows in exploratory facilities «Gorodetcke» of Volodymirets region of Rivne area.
Авторы: Котелевич, В. А.
Kotelevich, V.
Згозінська, О. А.
Zghozinska, O.
Ключевые слова: молоко
milk
бактеріальне забруднення
bacterial contamination
мастит
mastitis
лавсанові фільтри
mylar filters
дезінфекція
disinfection
Дата публикации: 2014
Издатель: Дніпропетровський державний аграрно-економічний університет; Науково-дослідний центр біобезпеки та екологічного контролю ресурсів АПК
Библиографическое описание: Котелевич В. А. Ветеринарно-санітарна оцінка молока, отриманого від корів у дослідному господарстві «Городецьке», Володимирецького району, Рівненської області / В. А. Котелевич, О. А. Згозінська // Науково-технічний бюлетень Науково-дослідного центру біобезпеки та екологічного контролю ресурсів АПК. – 2014. – Т. 2, № 3. – С. 106–111.
Аннотация: Наведені результати, які отримані в 4-ох серіях дослідів з визначення впливу на якість молока ретельної обробки вим’я корів, дезінфекції доїльного устаткування, виключення молока, отриманого від хворих на мастит корів та його фільтрування. Це сприяло покращенню якості молока у дослідному господарстві «Городецьке». Якщо у 2012 році першим сортом було продано лише 65,8 %, то у 2014 – 90,9 %.
Описание: Purpose of our study was to conduct a survey on mastitis cows, thorough preparation for milking animals, apply different processing methods milking equipment to improve the sanitary condition of equipment and milk quality. It is proved that careful care for uber and processing by 1% solution of chloramine reduces the quantity of microelements in 1 sm3 of milk on 29 - 96 %, filtering of milk through lavsan filters - on 81,9 %. The processing of mechanisms by 1% solution of desmol (55 - 56 degrees of Celsium) for disinfection and rinsing with hot water of dairy equipment makes it possible to 86,2-90,5% decrease bacterial contamination of milk and increase its shelf life to 72 hours. The number of somatic cells is a criterion of the incidence of mastitis in cows in the herd and sanitary welfare milk. Systematic checking for amount of the somatic cells in milk will enable to prevent mastitises in good time and will take away the possibility of the arrival of faulty milk on milkplants.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/2530
Располагается в коллекциях:Статті

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Ntb_NDCBEKR_2014_3_2_106-111.pdf164,07 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет