DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Екології і права >
Кафедра загальної екології >
Статті >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/2571

Название: Біохімічний склад інтродуцента Hyssopus officinalis L. залежно від сортових особливостей
Другие названия: Biochemical constituents of Hyssopus officinalis L. depending on characteristics
Авторы: Котюк, Л. А.
Kotyuk, L.
Ключевые слова: ефірна олія
essential oil
біохімічні показники
biochemical parameters
Полісся України
Woodlands of Ukraine
Hyssopus officinalis L.
Дата публикации: 2013
Издатель: Львівський національний університет імені Івана Франка
Библиографическое описание: Котюк Л. А. Біохімічний склад інтродуцента Hyssopus officinalis L. залежно від сортових особливостей / Л. А. Котюк // Вісник Львівського університету. Сер. Біологічна. – 2013. – Вип. 62. – С. 302–308.
Аннотация: Представлено результати досліджень біохімічного складу фітосировини й ефірної олії Hyssopus offi cinalis L. cv. Atlant, H. offi cinalis L. cv. Markiz, H. offi cinalis L. cv. Vodograj. Показано, що за вмістом окремих складових біохімічні показники відрізняються. Сухих речовин, клітковини, кальцію і калію найбільше у сорту Маркіз; протеїну, каротину та жирів – у сорту Водограй; цукрів – у сорту Атлант. Сумарний вміст пінокамфону й ізопінокамфону в ефірній олії досліджуваних сортів суттєво не відрізнявся і становив близько 90%.
Описание: The article presents the results of researching biochemical composition of herb stuff and essential oil Hyssopus offi cinalis L. cv. Atlant, H. offi cinalis L. cv. Markiz, H. offi cinalis L. cv. Vodograj. It has been proved that the composition of individual components differ in their biochemical parameters. Marquis has the highest composition of dry substance, fi ber, calcium and potassium; whereas Fountain has protein, carotene and fat; Atlanta has sugars. Total composition of pinokamfon and izopinokamfon in essential oil of the researched varieties does not differ signifi cantly and makes up around 90%.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/2571
ISSN: 0206-5657
Располагается в коллекциях:Статті

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
VLU_2013_62_302-308.pdf379,72 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2017 ЖНАЭУ