DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Економіки та менеджменту >
Кафедра економіки, підприємництва та туризму >
Статті >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/2984

Название: Відродження виробничого потенціалу сільськогосподарських підприємств
Другие названия: Revival productive potential of agricultural enterprises
Авторы: Бугайчук, В. В.
Bugaychuk, V.
Ключевые слова: молочне скотарство
dairy cattle
продуктивність корів
cow productivity
ефективність виробництва
production efficiency
Дата публикации: 2014
Издатель: Національний науковий центр «Інститут аграрної економіки; Луганський національний аграрний університет; Миколаївський національний аграрний університет; Сумський національний аграрний університет
Библиографическое описание: Бугайчук В. В. Відродження виробничого потенціалу сільськогосподарських підприємств / В. В. Бугайчук // Економіка АПК. – 2014. – № 3. – С. 108–113.
Аннотация: Дана стаття присвячена питанням підвищення ефективності виробництва молока за рахунок використання оптимального раціону годівлі корів в сільськогосподарських підприємствах. На прикладі сільськогосподарських підприємств Житомирської області розраховано собівартість оптимального раціону годівлі молочних корів у зимовий та літній періоди, що забезпечать при дотриманні інших необхідних умов добовий надій молока від корови. Було доведено, що малопродуктивні корови до 50-60% корму витрачають на підтримання життєдіяльності організму. Це ж відбувається за низького рівня годівлі тварин, коли частка продуктивного корму в загальному раціоні не забезпечує потреби, пов’язані з потенційними можливостями продуктивності. Підвищення ефективності галузі молочного скотарства у перспективі пов’язане з її модернізацією, які необхідні для технічного переоснащення ферм, поліпшення умов праці і утримання тварин, підвищення родючості кормових угідь, зміни технологій заготівлі та переробки кормів з метою поліпшення їх якості, селекційного процесу, а іноді і для повної заміни худоби на більш продуктивну.
Описание: This article is dedicated to improving the efficiency of milk production through the use of optimal diet feeding cows in farms. The example farm Zhytomyr region calculated cost optimal diet feeding of dairy cows in the winter and summer that provide, subject to other conditions necessary daily milk yield of cows. It has been proven that low-yield cows to 50-60% feed spent on maintenance of the organism. This happens because of low level of feeding, when the share of food in total productive diet does not provide the needs related to the potential performance. Improving the efficiency of dairy industry in the long term due to its modernization, which are necessary for technical re-equipment of farms, improving working conditions and animal welfare, increase fertility grasslands, changes in technology procurement and processing of feed to improve their quality, selection process, and sometimes and complete replacement of cattle on more productive.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/2984
ISSN: 2221-1055
Располагается в коллекциях:Статті

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
E_apk_2014_(3)_108-113.pdf156,32 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет