DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Періодичні видання >
Вісник ЖНАЕУ >
Архів >
2015, № 2 (50), т. 1 >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/3240

Название: Наукові основи виробництва якісних кормів та ефективного використання лукопасовищних угідь в умовах Полісся України
Другие названия: Scientific basis of production of highg quality feeds and efficient use of rangeland meadows under conditions of Ukrainian Polyssya
Авторы: Мойсієнко, В. В.
Moysiyenko, V.
Ключевые слова: кормова сівозміна
forage crop rotation
багаторічні та однорічні трави
perennial and annual grasses
проміжні культури
intermediate crops
удобрення
fertilizers
якість кормів
feed quality
травосумішки
herbs combined crops
Дата публикации: 2015
Издатель: Житомирський національний агроекологічний університет
Библиографическое описание: Мойсієнко В. В. Наукові основи виробництва якісних кормів та ефективного використання лукопасовищних угідь в умовах Полісся України / В. В. Мойсієнко // Вісник ЖНАЕУ. – 2015. – № 2 (50), т. 1. – С. 269–278.
Аннотация: Викладені результати багаторічних наукових досліджень з багаторічними та однорічними травами в одновидових посівах й сумішках, проміжними культурами, кукурудзою на силос, буряками кормовими щодо підвищення їх кормової продуктивності, виробництва кормів і кормового білка. Встановлено, що виробництво якісних трав’яних кормів значною мірою залежить від видового складу кормових культур, удобрення, оптимальної фази вегетації рослин, застосування органічної маси рослин – соломи, зелених добрив, гною тощо. Ці фактори, залежно від агрокліматичних умов вирощування, сприяють забезпеченню 6–12 т/га сухої речовини, 5–11 т/га кормових одиниць та від 0,8 до 1,7 т/га перетравного протеїну за високої якості кормової одиниці. Використання капустяних культур у післяжнивних посівах підвищує продуктивність кормового гектара на 36,3–37,8 % за виходом кормових одиниць до основної культури поля – озимого жита на зерно – і дає змогу поліпшити організацію зеленого конвеєра для тварин.
Описание: The paper presents results of the multi-year scientific research of perennial and annual grasses in single-species and combined crops, interim crops, corn for silage, beets for fodder to increase their productivity, feed production and feed protein. It was established that the production of high quality herbal feed largely depends on the species composition of forage grops, fertilizers, optimum phase of the growing season, the use of organic matter plant - straw, green fertilizers, manure and so on. These factors, depending on the agro-climatic growing conditions, contribute to yielding 6–12 t / ha of dry matter, 5–11 t / ha of feed units and 0,8 to 1,7 t / ha of digestible protein with high-quality feed unit. The use of cabbage crops in stubbly sowings increases productivity of fodder per hectare for 36,3-37,8 % of feed units to the main field crops - winter rye for grain and makes it possible to improve the organization of green belt for animals.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/3240
Располагается в коллекциях:2015, № 2 (50), т. 1

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
VZNAU_2015_2_1_269-278.pdf671,17 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет