DSpace User Registration
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Періодичні видання >
Вісник ЖНАЕУ >
Архів >
2015, № 1 (48), т. 2 >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/3316

Название: Еколого-економічна оцінка технологій отримання протеїнового концентрату з колагенмістких відходів харчової промисловості
Другие названия: Ecological and economic evaluation of technologies for the production of protein concentrate from kolagen containing food industry waste
Авторы: Плаван, В. П.
Plavan, V.
Паливода, О. М.
Palyvoda, O.
Коляда, М. К.
Kolyada, M.
Ключевые слова: еколого-економічна оцінка
economic evaluation
переробка відходів
recycling
протеїновий концентрат
protein concentrate
харчова промисловість
food industry
Issue Date: 2015
Издатель: Житомирський національний агроекологічний університет
Библиографическое описание: Плаван В. П. Еколого-економічна оцінка технологій отримання протеїнового концентрату з колагенмістких відходів харчової промисловості / В. П. Плаван, О. М. Паливода, М. К. Коляда // Вісник ЖНАЕУ. – 2015. – № 1 (48), т. 2. – С. 215–225.
Аннотация: Запропоновано підходи до оцінки екологічного, економічного та комерційного ефектів від впровадження технологій отримання протеїнового концентрату з колагенмістких відходів харчової промисловості. Проведено аналіз світового та вітчизняного ринку споживання риби і рибної продукції населенням за останній період й на його основі кількісно оцінено обсяги відходів рибопереробного виробництва України. Виділено та описано негативні ефекти від захоронення рибних відходів на відкритих звалищах, а також розраховано екологічні втрати від них. На основі кількісних параметрів нової технології отримання протеїнового концентрату розраховано можливий комерційний ефект від ринкової реалізації протеїнової суміші, що отримується внаслідок повної переробки рибних відходів.
Описание: The different approaches are proposed to the assessment of the environmental, economic and commercial effects of the introduction of technologies for the production of collagen protein concentrate with waste food. The analysis of the global and domestic market consumption of fish and fish products by population in the last period is carried out. The possible commercial effect from market sales protein mixture was calculated on the basis of quantitative and qualitative parameters of the new technology of protein concentrate obtained by complete processing of fish waste.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/3316
Appears in Collections:2015, № 1 (48), т. 2

Files in This Item:

File Description SizeFormat
VZNAU_2015_1_2_215-225.pdf1,14 MBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2021 Polissia University