DSpace User Registration
 

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Технологічний >
Кафедра розведення, генетики тварин та біотехнології >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/4276

Название: Оцінка плідників чорно-рябої породи за відгодівельними і м’ясними якостями потомків
Другие названия: Оценка производителей черно-пестрой породы по откормочным и мясным качествам потомков
Estimation of sires of black and white breed for fattening and meat qualities descendants
Авторы: Пелехатий, М. С.
Пелехатый, Н. С.
Pelehaty, M.
Ключевые слова: чорно-ряба порода
чорно-пестрая порода
black and white breed
плідники
производители
bulls
відгодівельні якості
откормочные способности
fattening quality
м’ясні якості
мясные качества
meat quality
Issue Date: 1970
Издатель: Українська академія аграрних наук
Библиографическое описание: Пелехатий М. С. Оцінка плідників чорно-рябої породи за відгодівельними і м’ясними якостями потомків / М. С. Пелехатий // Вісн. с.-г. науки. – 1970. – № 3. – С. 83–87.
Аннотация: Вивчено відгодівельні і м’ясні якості потомків трьох плідників, що належали племзаводу «Кожанський» Київської області. Встановлено, що на відгодівельні та м’ясні якості поряд з іншими факторами впливає й спадковість, бо тварини-аналоги, які вирощувалися і відгодовувалися в однакових умовах, але належали до потомства різних плідників, мали відмінності як за відгодівельними, так і за м’ясними якостями. Чорно-ряба порода великої рогатої худоби досить поширена на Україні (за чисельністю займає третє місце після червоної степової та симентальської порід). Характеризується вона високою молочною продуктивністю, але потребує поліпшення відгодівельних і м’ясних якостей.
Изучено откормочные и мясные качества потомков трех производителей, принадлежащих племзаводу «Кожанский» Киевской области. Установлено, что на откормочные и мясные качества наряду с другими факторами влияет и наследственность, потому что животные-аналоги, которые выращивались и откармливались в одинаковых условиях, но принадлежали к потомству различных производителей, отличались как по откормочным, так и по мясным качествам.
Studied fattening and meat quality of offspring three bulls that belonged breeding farm «Kozhanskyy» Kyiv region. It was established that the fattening and meat quality among other factors impact and continuity for animal counterparts, are grown and feeding in the same conditions, but belonged to the progeny of different sires were differences both fattening and for meat qualities.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/4276
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
VSGN_1970_3_83-87.pdf268,31 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2017 ZNAEU