DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Ветеринарної медицини >
Кафедра внутрішньої паталогії, акушерства, хірургії і фізіології >
Матеріали конференцій >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/4453

Название: Порівняльна ефективність різних методів лікування інтравагінальних гриж у кнурців
Авторы: Карпюк, В. В.
Karpyuk, V.
Ковальов, П. В.
Kovalov, P.
Омельченко, А. Є.
Omelchenko, A.
Ключевые слова: грижі
кнурці
лікування
пупочні грижі
пахвинно-мошонкові грижі
напівтуші
Дата публикации: 2015
Издатель: Житомирський національний агроекологічний університет; Українська асоціація молодих фермерів
Библиографическое описание: Карпюк В. В. Порівняльна ефективність різних методів лікування інтравагінальних гриж у кнурців / В. В. Карпюк, П. В. Ковальов, А. Є. Омельченко // Аграрна наука, освіта, виробництво: європейський досвід для України : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., 17–18 листоп. 2015 р. – Житомир : ЖНАЕУ. – 2015. – С. 316–318.
Аннотация: В статті встановлено, що пахвинно-мошонкові кили у віці 7 днів реєстрували в одному випадку, 14-денному віці – 2, 30-ти денному віці – 2, 60-денному віці – 14. Таким чином, із збільшенням віку, починаючи з 30- до 60-денного віку, кількість випадків даної патології збільшилась в 6,5 разів. Результати проведених кастрацій оцінювали за показниками після забою тварин при досягненні ними ваги 100–120 кг. Крім того, слід відзначити, що тварини дослідної групи досягали вказаної ваги в середньому на один місяць раніше, ніж контрольні кнурці, що дозволяло знизити собівартість отриманої продукції. В тушах тварин дослідної групи основні показники значно перевищували відповідні параметри туш тварин контрольної групи. Зокрема, забійний вихід був більший на 13,5%, товщина шпику в ділянці холки – на 26,5%, товщина шпику в ділянці грудної стінки – на 15%, довжина напівтуші – на 9,1%, вага м‘яса – на 26,6%, вага шпику – на 8,2%. В тушах свиней прооперованих за способом Шнякіної вага сполучної тканини та кісток і хрящів булла відповідно меншою на 4,9 та 26,4%. За органолептичними показниками м‘ясо та шпик тварин обох груп відповідали вимогам стандарту: за кольором, консистенцією, запахом та смаком. Свинарство не тільки економічно вигідна, а й високопродуктивна галузь, що у значному ступені визначається важливими біологічними особливостями цих тварин, які вигідно відрізняються від основних характеристик сільськогосподарських тварин інших видів. Серед незаразних хвороб значний економічний збиток свинарству наносять хірургічні хвороби, в числі яких широке розповсюдження мають грижі (2–11%), з них 60–70% складають пахвинно-мошонкові грижі, які підлягають лікуванню тільки оперативним шляхом.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/4453
Располагается в коллекциях:Матеріали конференцій

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Mk_GNAEY_2015_316-318.pdf187,24 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет