DSpace User Registration
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Періодичні видання >
Вісник ЖНАЕУ >
Архів >
2013, № 1 (36), т. 1 >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/475

Название: Вплив вологості на технологічні показники соломи при культивуванні їстівних грибів
Другие названия: Influence of moisture on technological indicators of straw during cultivation of edible fungi
Авторы: Мироничева, О. С.
Myronycheva, E.
Issue Date: 2013
Издатель: Житомирський національний агроекологічний університет
Библиографическое описание: Мироничева. О. С. Вплив вологості на технологічні показники соломи при культивуванні їстівних грибів / О. С. Мироничева // Вісник ЖНАЕУ. – 2013. – № 1, т. 1. – С. 134–138.
Аннотация: Досліджено вплив вологості на технологічні показники соломи пшениці для застосування у грибівництві. Встановлено, що підвищена вологість стимулює розвиток КУО мезофільної мікрофлори до 4 разів та призводить до збільшення азотовмісних сполук у 1,9 раза. Тому при заготівлі такої сировини слід враховувати початкову вологість та створювати оптимальні умови для її зберігання.
Описание: The influence of humidity on the technological parameters of wheat straw for use in mushroom cultivation was determined. It was found that high moisture stimulates the development of CFU mesophilic microflora by 4 times and causes the accumulation of nitrogenous compounds by 1,9 times. Therefore, during the preparation of such materials one must take into account the initial moisture (11–12%) and to create optimal conditions for its storage.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/475
Appears in Collections:2013, № 1 (36), т. 1

Files in This Item:

File Description SizeFormat
Myronycheva_E_Influence_of_moisture.pdf432,99 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2021 Polissia University