DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Ветеринарної медицини >
Кафедра паразитології, ветеринарно-санітарної експертизи та зоогігієни >
Статті >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/4827

Название: Особливості накопичення цезію-137 у деяких продуктах бджільництва
Авторы: Фурман, С. В.
Furman, S.
Ключевые слова: цезій-137
продукти бджільництва
накопичення цезію-137
мед
стільники
Дата публикации: 1997
Издатель: Паралель
Библиографическое описание: Фурман С. В. Особливості накопичення цезію-137 у деяких продуктах бджільництва / С. В. Фурман // Тваринництво України. − 1997. – № 12. – С. 3−4.
Аннотация: Воскова сировина значно забруднена цезієм-137, що, очевидно, вплинуло на вміст радіоцезію і в стільниковому меді. Оскільки стільниковий мед набув широкої популярності, але разом з тим має підвищену радіоактивну забрудненість порівняно з відкачаним, рекомендуємо не вживати його без попередніх радіологічних досліджень. Пропонуємо використовувати переважно відкачаний мед, бо стільники є додатковим джерелом забруднення цезієм-137. Продукти бджільництва широко застосовують у медицині, ветеринарії, промисловості та харчуванні людей завдяки унікальності їхнього хімічного складу. Проте якість апіпродуктів тісно пов’язана з екологічним станом навколишнього середовища. Наприклад, ще й досі в бджільницькій продукції ряду районів України реєструють підвищений вміст радіонуклідів, головним дозоутворюючим елементом серед яких є цезій-137. Особливо це стосується Північного Полісся, де відмічають високі коефіцієнти переходу цезію-137 із ґрунту в рослини (Аристархова Е.О., 1997).
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/4827
ISSN: 0321-1525
Располагается в коллекциях:Статті

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Tvarunnuctvo_U_1997_12_3-4.pdf78,71 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2017 ЖНАЭУ