DSpace User Registration
 

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Технологічний >
Кафедра технологій переробки та якості продукції тваринництва >
Патенти >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/4902

Название: Спосіб біоенергетичного оцінювання ефективності вирощування продукції хмелярства
Другие названия: Способ биоэнергетической оценки эффективности выращивания продукции хмелеводства
Method of evaluating the effectiveness of bioenergy cultivation of hop production
Авторы: Вітвіцький, В. В.
Витвицкий, В. В.
Vitvitskyi, V.
Славов, В. П.
Slavov, V.
Заря, І. В.
Заря, И. В.
Zaria, I.
Ключевые слова: продукція хмелярства
продукция хмелеводства
hop products
ефективність вирощування
эффективность выращивания
effectiveness of rearing
енергетична цінність
энергетическая ценность
energy value
Issue Date: 15-Feb-2007
Издатель: Державний департамент інтелектуальної власності
Библиографическое описание: Пат. 20956 Україна, МПК A01G 17/00. Спосіб біоенергетичного оцінювання ефективності вирощування продукції хмелярства / Вітвіцький В. В., Славов В. П., Заря І. В. ; заявник і патентовласник Український науково-дослідний інститут продуктивності агропромислового комплексу. – № u200609808 ; заявл. 13.09.2006 ; дата публікації 15.02.2007, Бюл. № 2.
Аннотация: Спосіб біоенергетичного оцінювання ефективності вирощування продукції хмелярства, що включає вирощування хмелю за звичайними технологіями і обробку рослин хімічними препаратами у період утворення шишок, який відрізняється тим, що на стадії утворення шишок хмелю і накопичення в них вмісту альфа-кислот визначають оптимальну висоту рослин, що підлягають обробці, з наступною їх обробкою на висоті від 6 до 7 метрів, а після збору урожаю шишок визначають енергетичну цінність за якісними та кількісними показниками – енергетичним еквівалентом 1кг альфа-кислот, в основу розрахунку якого береться виробництво пива з одиниці альфа-кислот.
Способ биоэнергетического оценки эффективности выращивания продукции хмелеводства, включающий выращивание хмеля по обычным технологиям и обработку растений химическими препаратами в период образования шишек, который отличается тем, что на стадии образования шишек хмеля и накопления в них содержания альфа-кислот определяют оптимальную высоту растений, подлежащих обработке, с последующей их обработкой на высоте от 6 до 7 метров, а после сбора урожая шишек определяют энергетическую ценность по качественным и количественным показателям – энергетическим эквивалентом 1 кг альфа-кислот, в основу расчета которого берется производство пива единицы альфа-кислот.
Method bioenergetic evaluation of the effectiveness nursery products hop, including growing hops on conventional technology and processing plant chemicals during the formation of cones, characterized in that the stage of formation of hop cones and accumulation of alpha-acids determine the optimum height of the plants to be processing with subsequent processing at a height of 6 to 7 meters, and after harvest cones for determining the energy value of qualitative and quantitative indicators – the energy equivalent of 1 kg of alpha acids, the basis of calculation which takes beer production per unit of alpha acids.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/4902
Appears in Collections:Патенти

Files in This Item:

File Description SizeFormat
patent_20956_2007.pdf71,55 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2017 ZNAEU