DSpace User Registration
 

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Технологічний >
Кафедра технологій переробки та якості продукції тваринництва >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/5058

Название: Екологічна енергоресурсозберігаюча технологія сушіння рідкої пивної дробини
Другие названия: Экологическая энергоресурсосохраняющая технология сушки жидкой пивной дробины
Ecological energyresourcesaving technology drying liquid brewer's grain
Авторы: Славов, В. П.
Slavov, V.
Дідківський, А. В.
Дидковский, А. В
Didkovsky, A.
Дєдова, Л. О.
Дедова, Л. А.
Dedova, L.
Кебко, В. Г.
Kebko, V.
Михальченко, С. А.
Mihalchenko, S.
Корх, І. В.
Корх, И. В.
Korh, I.
Ключевые слова: енергоресурсозберігаюча технологія
энергоресурсосберегающая технология
energyresourcesaving technology
рідка пивна дробина
жидкая пивная дробина
liquid brewers grain
суха пивна дробина
сухая пивная дробина
dry brewers grain
мікронізація
микронизация
micronization
твердопаливні котли
твердотопливные котлы
solidfuel boilers
Issue Date: 2014
Издатель: Інститут тваринництва Національної академії аграрних наук України
Библиографическое описание: Екологічна енергоресурсозберігаюча технологія сушіння пивної дробини / В. П. Славов, А. В. Дідківський, Л. О. Дєдова [та ін.] // Наук.-техн. бюл. / Ін-т тваринництва Нац. акад. аграр. наук України. – 2014. – № 112. – С. 130–138.
Аннотация: Пропонується екологічна енергоресурсозберігаюча технологія сушіння рідкої пивної дробини вологістю 75 %, що включає її попереднє обезводнення до вологості 60 %, яка відрізняється тим, що з метою підвищення безпеки, санітарно-ветеринарних і поживних якостей сухої пивної дробини, економії енергетичних ресурсів, покращення екології довкілля, після обезводнення пивну дробину піддають мікронізації під галогеновими лампами, а сушіння проводять у твердопаливних котлах із використанням замість дороговартісних традиційних джерел енергії (газ, мазут, електроенергія) дешевих місцевих паливних ресурсів із відходів лісового і сільського господарства (брикети з лісової щепи, соломи, кістриці льону та ін.).
Предлагается экологическая энергоресурсосберегающая технология сушки жидкой пивной дробины влажностью 75 %, что включает ее предварительное обезвоживание до влажности 60 %, которая отличается тем, что с целью повышения безопасности, санитарно-ветеринарных и питательных качеств сухой пивной дробины, экономии энергетических ресурсов, улучшения экологии окружающей среды, после обезвоживания пивную дробину подвергают микронизации под галогеновыми лампами, а сушку проводят в твердотопливных котлах с использованием вместо дорогостоящих традиционных источников энергии (газ, мазут, электроэнергия) дешевых местных топливных ресурсов из отходов лесного и сельского хозяйства (брикеты из лесной щепы, соломы, кострицы льна и др.).
Proposed ecological energyresourcesaving technology of drying liquid brewers grain humidity at 75 %, which includes its preliminary dehydration to a moisture content of 60 %, which is characterized in that in order to increase safety, sanitary-veterinary and nutritional quality of dry brewers grain, savings energy resource, improvement environmental of the environment after dehydration brewers grain subjected micronization under halogen lamps, and drying is carried out in the solidfuel boilers instead of using expensive traditional sources energy (gas, oil, electricity) cheap local fuel resources of waste in forestry and agriculture (briquettes from forest chips, straw, kostritsa flax et al.).
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/5058
ISSN: 2312-8402
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
ntb_2014_112_130-138.pdf506,73 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2017 ZNAEU