DSpace User Registration
 

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological University >
Періодичні видання >
Вісник ЖНАЕУ >
Архів >
2013, № 2 (38), т. 1 >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/506

Название: Порівняльний аналіз якості та безпеки продуктів забою птиці, яка вирощена у приватному господарстві та на комплексі
Другие названия: The comparative analysis of the quality and the safety of slaughter of poultry raised in the private household and the farm enterprise and marketed in “Zhytny rynok”
Авторы: Довгій, Ю. Ю.
Dovgy, Y.
Котелевич, В. А.
Kothelevych, V.
Лігоміна, І. П.
Lihomina, I.
Бурківська, Д. А.
Burkivska, D.
Issue Date: 2013
Издатель: Житомирський національний агроекологічний університет
Библиографическое описание: Порівняльний аналіз якості та безпеки продуктів забою птиці, яка вирощена у приватному господарстві та на комплексі / Ю. Ю. Довгій, В. А. Котелевич, І. П. Лігоміна, Д. А. Бурківська // Вісник ЖНАЕУ. – 2013. – № 2, т. 1. – С. 148–153.
Аннотация: Наведено результати порівняльного аналізу якості й безпеки продуктів забою птиці, вирощеної в приватному господарстві та на комплексі, що реалізуються на Житньому ринку м. Житомир. Було проведено комплексну ветсанекспертизу, яка включала: огляд та анатомічний розділ тушок, органолептичні і біохімічні показники м'яса, бактеріологічні дослідження та визначення антибіотиків. За результатами досліджень м'ясо курей з приватного сектора значно перевищує за якістю та безпекою м'ясо птиці з комплексу.
Описание: The article gives the result of comparative analysis of the quality and safety of slaughter of poultry raised in the private household and farm enterprise. The integrated veterinary and sanitary expertise covered an examination and anatomical dressing of carcasses, organoleptic and biochemical indices of flesh, bacteriological tests and tracing of antibiotics. The research results obtained prove that meat of the chicken raised in private household considerably exceeds the meat of chicken grown of farm enterprise as to its quality and safety.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/506
Appears in Collections:2013, № 2 (38), т. 1

Files in This Item:

File Description SizeFormat
The_comparative_analysis.pdf149,12 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2017 ZNAEU