DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Науково-інноваційний інститут економіки і агробізнесу >
Матеріали конференцій >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/5232

Название: Проблеми формування інституційного забезпечення екологізації органічного виробництва
Авторы: Якобчук, В. П.
Yakobchuk, V.
Пугачова, Н. С.
Puhachova, N.
Ключевые слова: органічна продукція
органічне виробництво
органічна сировина
органічне землеробство
Дата публикации: 2016
Издатель: Житомирський національний агроекологічний університет; О. О. Євенок
Библиографическое описание: Якобчук В. П. Проблеми формування інституційного забезпечення екологізації органічного виробництва / В. П. Якобчук, Н. С. Пугачова // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. матеріалів доп. учасн. ІV Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : О. О. Євенок, 2016. – С. 461–466.
Аннотация: В Україні в умовах посилення екологічної кризи з’явилась ціла низка екологічних, економічних та соціальних проблем, що зумовлюють необхідність розвитку органічного виробництва сільськогосподарської продукції. Найбільш актуальним є посилення інтенсифікації виробництва в сільському господарстві, що має негативний вплив не лише на навколишнє середовище, але і виснажує природні ресурси, без яких ведення агровиробництва неможливе. На відміну від традиційного інтенсивного сільського господарства ведення органічного виробництва має екологічні переваги, які проявляються у більш раціональному використанні природних ресурсів, зменшенні викидів вуглекислого газу, закису азоту й метану, викиди яких це шлях до подальшого глобального потепління. Також, органічне сільське господарство має значні переваги в соціальній сфері, оскільки споживання та вирощування органічної продукції знижує ризик втрати здоров’я, як для виробника так і споживача, адже при органічному виробництві не застосовуються пестициди та інших хімікати, які використовує конвенційне (традиційне) виробництво.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/5232
ISBN: 978-617-7265-64-0
Располагается в коллекциях:Матеріали конференцій

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Organik_2016_461-466.pdf327,25 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет