DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Науково-інноваційний інститут економіки і агробізнесу >
Матеріали конференцій >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/5239

Название: Перспективи використання інституційної структури PGS у розвитку органічного виробництва
Авторы: Ковальчук, О. Д.
Kovalchuk, O.
Ключевые слова: органічне виробництво
сертифікація органічного виробництва
система колективних гарантій
органічна продукція
Дата публикации: 2016
Издатель: Житомирський національний агроекологічний університет; О. О. Євенок
Библиографическое описание: Ковальчук О. Д. Перспективи використання інституційної структури PGS у розвитку органічного виробництва / О. Д. Ковальчук // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. матеріалів доп. учасн. ІV Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : О. О. Євенок, 2016. – С. 400–404.
Аннотация: В світі постійно зростає як число фермерів, які виробляють органічну продукцію, так і її споживачів. Відповідно спостерігається збільшення кількості систем спільних гарантій (Participatory Guarantee Systems – PGS). Термінологія і концептуальні рамки ініціативи PGS вперше були розроблені на круглому столі з альтернативної сертифікації органічного виробництва в Бразилії у 2004 р., організований Міжнародною Федерацією органічних сільськогосподарських рухів (International Federation of Organic Agriculture Movements – IFOAM) та Латиноамериканським агроекологічним рухом (Latin America Agro-Ecology Movement – MAELA). За визначенням IFOAM, PGS – це локально зосереджені системи забезпечення якості. Вони об’єднують виробників і споживачів на основі активної участі зацікавлених сторін і ґрунтуються на основі довіри, соціальних зв’язках і обміну знаннями. PGS ініціативи проявляють себе в межах національних кордонів та зумовлені формальними та неформальними причинами. Зокрема, поширення PGS систем у всьому світі відбулося завдяки дешевшому механізму (не потрібно офіційної сертифікації) забезпечення споживачів органічною продукцією малими фермерськими господарствами.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/5239
ISBN: 978-617-7265-64-0
Располагается в коллекциях:Матеріали конференцій

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Оrganik_2016_400-404.pdf354,1 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет