DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Ветеринарної медицини >
Кафедра внутрішньої паталогії, акушерства, хірургії і фізіології >
Матеріали конференцій >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/5449

Название: Вплив вітамінно-мінеральної добавки на післяотельний період у корів-первісток
Авторы: Гончаренко, В. В.
Goncharenko, V.
Пінський, О. В.
Pinsky, O.
Лахман, А. Р.
Lahman, A.
Ключевые слова: тканинний препарат
вітамінно-мінеральна добавка
біопрепарат
післяотельний період
відтворювальна здатність
корова-первістка
Дата публикации: 2015
Издатель: Житомирський національний агроекологічний університет
Библиографическое описание: Гончаренко В. В. Вплив вітамінно-мінеральної добавки на післяотельний період у корів-первісток / В. В. Гончаренко, О. В. Пінський, А. Р. Лахман // Аграрна наука, освіта, виробництво: європейський досвід для України : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., 17–18 листоп. 2015 р. – Житомир : ЖНАЕУ, 2015. – С. 332–335.
Аннотация: В роботі встановлено, що застосування вітамінно-мінеральної добавки обумовлює скорочення терміну виділення лохій на 10,8 та розсмоктування жовтого тіла на 4,2 дні, що в свою чергу говорить про позитивний вплив її на інволюції статевого апарату. Це спричинює запобігання виникненню післяродової патології. Таким чином, використання вітамінно-мінеральних добавок, тканинних препаратів та біопрепаратів дасть можливість покращити відтворювальну здатність корів-первісток. Успішне виконання ефективної профілактики і боротьби з порушенням відтворюваної функції корів необхідно розуміти і знати фізіологію розмноження тварин. Це дозволить підвищити їх відтворювальну здатність, одержати максимальну кількість приплоду, а при відхиленні окремих параметрів від норми застосовувати способи впливу на статеву функцію корів. У наш час проблему інтенсифікації відтворення великої рогатої худоби шляхом ущільнення отелень, можливо вирішити шляхом активізації післяотельної статевої функції, зниження причин і форм неплідності. Корекція раціону глибоко тільних корів дефіцитними мікроелементами, а саме: міді, кобальту, цинку, йоду та марганцю в різних співвідношеннях сприяє профілактиці акушерсько-гінекологічних захворювань, підвищенню заплідненості і скороченню сервіс періоду, вітамінно-мінеральна добавка «Баланс» стимулює перебіг першої та другої стадії родіві запобігає виникненню післяродової патології.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/5449
Располагается в коллекциях:Матеріали конференцій
Матеріали конференцій

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Mk_ANOV_2015_332-335.pdf275,27 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет