Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Інформаційних технологій, обліку та фінансів >
Кафедра аналізу і статистики ім. І. В. Поповича >
Монографії, розділи монографій >
Please use this identifier to cite or link to this item:
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/5633
|
Название: | Економічні проблеми виробництва яловичини на Житомирщині |
Другие названия: | The economic problems of beef production in Zhytomyr region |
Авторы: | Ковальчук, О. Д. Kovalchuk, O. |
Ключевые слова: | скотарство cattle-breeding собівартість cost корми feeds пропозиція supply |
Issue Date: | 2000 |
Издатель: | Інститут аграрної економіки Української академії аграрних наук |
Библиографическое описание: | Ковальчук О. Д. Економічні проблеми виробництва яловичини на Житомирщині / О. Д. Ковальчук // Проблеми економіки агропромислового комплексу і формування його кадрового потенціалу : кол. моногр. : у 2-х т. / за ред. П. Т. Саблука, В. Я. Амбросова, Г. Є. Мазнєва. – К. : ІАЕ, 2000. – Т. 2. – С. 388–393. |
Аннотация: | Проаналізовано виробництво яловичини в господарствах суспільного сектора Житомирської області за 1986–98 рр. Крім зменшення обсягів вирощування та реалізації худоби на м'ясо, в значній мірі змінилась і структура останньої. За досліджуваний період зросли обсяги і частка реалізації худоби населенню в рахунок оплати праці, на ринку та за бартером.
У формуванні аграрного ринку України неабияку роль відіграє ситуація, що склалася на ринку м'яса і зокрема яловичини. За останні роки різко зменшилось поголів'я худоби, обсяги виробництва, реалізації та споживання яловичини. За кількістю поголів'я великої рогатої худоби у всіх категоріях господарств у 1998 р. Україна опинилась на рівні 60-их років. Ситуацію з виробництвом яловичини в господарствах суспільного сектора в цілому по Житомирській області показано в таблиці 1. The beef production in the farms of Zhytomyr region public sector during 1986–98 years is analyzed. Besides the decrease in cultivation and sale of cattle for meat, largely changed the structure of the latter. The volume and proportion of cattle sale to population in payment for labor, on market and for barter are increased over the researched period. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/5633 |
ISBN: | 966-7306-47-Х |
Appears in Collections: | Монографії, розділи монографій
|
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.
|