DSpace User Registration
 

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological University >
Періодичні видання >
Вісник ЖНАЕУ >
Архів >
2009, № 2 (25) >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/6007

Название: Вплив обробки плодів абрикоса антиоксидантами на показники їх товарної якості при зберіганні
Другие названия: The effects of the technique of apricot fruit treatment on their product quality indices under storage
Влияние способа обработки плодов абрикоса на показатели их товарного качества при хранении
Авторы: Безменнікова, В. М.
Bezmennykova, V.
Безменникова, В. М.
Ключевые слова: зберігання фруктів
fruit storage
хранения фруктов
товарна якість
commodity quality
товарное качество
хвороби абрикоса
diseases of apricot
болезни абрикоса
Issue Date: 2009
Издатель: Житомирський національний агроекологічний університет
Библиографическое описание: Безменнікова В. М. Вплив обробки плодів абрикоса антиоксидантами на показники їх товарної якості при зберіганні / В. М. Безменнікова // Вісник ЖНАЕУ. – 2009. – № 2 (25). – С. 301–306.
Аннотация: Встановлено, що найбільш ефективним способом обробки плодів абрикоса сортів Краснощокий і Мелітопольський пізній є обприскування їх розчином антиоксидантів на материнській рослині, яке дозволяє подовжити термін зберігання на 25 діб, порівняно з необробленими плодами, знизити природну втрату маси в 1,8 і 1,7 раза, зменшити в 2,3 і 2,7 раза відповідно абсолютний відхід і технічний брак за рахунок зниження ураження плодів мікробіологічними та фізіологічними хворобами.
It has been established that spraying maternal plants with the antioxidant solution proved the most effective means of treating apricot fruits of Krasnoshchoky and Melitopolsky late cultivars. This makes it possible to prolong the term of storage up to 25 days (as compared to nontreated fruits) to lower their natural loss of weight by 1.8 and 1.7 times and to lower their natural waste and rejects by 2.3 and 2.7 times at the expense of lowering the fruit affection with microbiological and physiological diseases.
Установлено, что наиболее эффективным способом обработки плодов абрикоса сортов Краснощокий и Мелитопольский поздний является опрыскивание их раствором антиоксидантов на материнском растении, что позволяет продлить срок хранения на 25 дней по сравнению с необработанными плодами, снизить природную убыль массы соответственно в 1,8 и 1,7 раза, снизить в 2,3 и 2,7 раза абсолютный отход и технический брак за счет снижения поражения плодов микробиологическими и физиологическими болезнями.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/6007
Appears in Collections:2009, № 2 (25)

Files in This Item:

File Description SizeFormat
VZNAU_2009_2_301-306.pdf290,18 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2017 ZNAEU