DSpace User Registration
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Періодичні видання >
Вісник ЖНАЕУ >
Архів >
2009, № 2 (25), т. 2 >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/6046

Название: Світовий досвід виробництва хмелю та хмелепродукції
Другие названия: Мировой опыт производства хмеля и хмелепродукции
The world experience of hop goowing and hop produce manufacturing
Авторы: Куровська, Н. О.
Куровская, Н. А.
Kurovska, N.
Ключевые слова: урожайність хмелю
урожайность хмеля
yield of hops
ринок хмелю
рынок хмеля
hops market
пивоварна промисловість
пивоваренная промышленность
brewing industry
Issue Date: 2009
Издатель: Житомирський національний агроекологічний університет
Библиографическое описание: Куровська Н. О. Світовий досвід виробництва хмелю та хмелепродукції / Н. О. Куровська // Вісник ЖНАЕУ. – 2009. – № 2 (25), т. 2. – С. 180–187.
Аннотация: Досліджено основні передумови щорічного зростання світового виробництва хмелю та напрями щодо збалансування попиту і пропозиції альфа-кислот у світі. Визначено необхідність переробки хмелю на гранули та екстракти з метою раціонального використання цінних речовин хмелю. З’ясовано позитивний вплив створення співтовариств, які виступають сполучною ланкою між виробниками хмелепродукції та пивоварними заводами, що сприяє розвитку інтеграційних процесів у галузі з метою забезпечення ефективного виробництва хмелю та максимізації прибутку виробників хмелепродукції.
Исследованы основные предпосылки ежегодного увеличения мирового производства хмеля и возможность сбалансировать спрос и предложение альфа-кислоты в мире. Определена необходимость переработки хмеля на гранулы и экстракты для рационального использования ценных веществ хмеля. Выяснено положительное влияние создания совместных товариществ, которые выступают связным звеном между производителями хмелепродукции и пивоваренными заводами, что способствует развитию интеграционных процессов в отрасли с целью обеспечения эффективного производства хмеля и максимизации прибыли производителей хмелепродукции.
The paper presents the investigations into the main prerequisites of the yearly increase in the world hop growing as well as the directions for balancing the world alfa-acid supply and demand. The paper also highlights the necessity of processing hops to granules and extracts with the aim of the rational use of hop valuable substances. The author focuses on the positive effects of setting up the associations which act as intermediaries between hop producers and breweries. The above mentioned contributes to developing integration links in this branch with the aim of ensuring the efficient hop production and maximizing profits of hop producer.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/6046
Appears in Collections:2009, № 2 (25), т. 2

Files in This Item:

File Description SizeFormat
VZNAU_2009_2_2_180-187.pdf423,61 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2022 Polissia University