DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Періодичні видання >
Вісник ЖНАЕУ >
Архів >
2008, № 2 (23), т. 1 >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/6072

Название: Хімічний склад яловичини, отриманої від тварин, які недогодовувалися та хворіли на туберкульоз
Другие названия: The chemical composition of beef obtained from animals which were underfed and those ill with tuberculosis
Химический состав говядины, полученной от животных, которые недокармливались и больных на туберкулёз
Авторы: Власенко, В. В.
Vlasenko, V.
Власенко, І. Г.
Vlasenko, I.
Власенко, И. Г.
Буравінський, В. П.
Buravinsky, V.
Буравинский, В. П.
Березовський, І. В.
Berezovsky, I.
Березовский, И. В.
Ключевые слова: енергетична цінність
energy value
энергетическая ценность
мінеральні елементи
mineral elements
минеральные элементы
вода
water
Дата публикации: 2008
Издатель: Державний вищий навчальний заклад «Державний агроекологічний університет»
Библиографическое описание: Хімічний склад яловичини, отриманої від тварин, які недогодовувалися та хворіли на туберкульоз / В. В. Власенко, І. Г. Власенко, В. П. Буравінський, І. В. Березовський // Вісник ДАУ. – 2008. – № 2 (23), т. 1. – С. 78–83.
Аннотация: Вивчено вплив недостатньої годівлі та поганого утримання на показники якості м'яса від тварин, які позитивно реагують на туберкулін. Показано, що ураження великої рогатої худоби туберкульозом викликає певні зміни в хімічному складі м'яса. Це, перш за все, підвищення в м'ясі вологи на 8,6 % та зниження вмісту жиру на 7,81 % й відповідно зниження енергетичної цінності.
Long-term non-balanced feeding of young cattle provokes the appearance of tuberculosis which makes experts reject animals and after proper processing and obtaining meat and bone flour use the slaughter produce for feeding grown-up animals.
На протяжении долгого времени несбалансированное кормление молодняка крупного рогатого скота провоцирует появление у них туберкулеза, что вынуждает специалистов немедленно выбраковывать животных, а продукты убоя использовать, после надлежащей обработки и получения мясо-костной муки, в кормлении взрослых животных.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/6072
Располагается в коллекциях:2008, № 2 (23), т. 1

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
VZNAU_2008_2_1_78-83.pdf270,23 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет