DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Періодичні видання >
Вісник ЖНАЕУ >
Архів >
1999, № 1-2 >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/6533

Название: Попередня обробка зерна у складі комбікормів-стартерів та її вплив на обмінні процеси у телят
Другие названия: Preliminary treatmet of grain included into mixed feed starters and their influence in metabolism in calves
Предварительная обработка зерна в составе комбикормов-стартеров и их влияние на обменные процессы у телят
Авторы: Аннамухаммедова, О. О.
Annamuhammedova, E.
Аннамухаммедова, Е. А.
Аннамухаммедов, А. О.
Annamuhammedov, A.
Ключевые слова: поживні речовини
nutrients
питательные вещества
раціон
ration
рацион
комбікорм
mixed feed
комбикорм
Дата публикации: 1999
Издатель: Державна агроекологічна академія України
Библиографическое описание: Аннамухаммедова О. О. Попередня обробка зерна у складі комбікормів-стартерів та її вплив на обмінні процеси у телят / О. О. Аннамухаммедова, А. О. Аннамухаммедов // Вісник ДААУ. – 1999. – № 1-2. – С. 82–87.
Аннотация: Обробка зернового компоненту у складі комбікормів-стартерів способом екструзії та мікронізації позитивно впливала на біохімічні процеси у телят, що відобразилося на середньодобових приростах. Спостерігались певні особливості у перебігу обмінних процесів у тварин, які одержували комбікорми з різно обробленим ячменем. Зокрема, у телят, яким згодовували комбікорма-стартери із мікронізованим ячменем спостерігалося зміщення в сторону анаболізму азотистих сполук. Встановлена доцільність заміни СЗМ та цукру соєвим жмихом у складі комбікорму із мікронізованим ячменем. У телят цієї групи було зміщення обмінних реакцій у сторону синтезу ліпідних сполук.
Feeding calves on grain treated by means of extrusion and micronization and included into mixed feeds causes definite peculiarites of metabolism in body, improves feed nitrogen digestebility, increases intensity of calf growth.
Скармливание обработанного зерна способами экструзии и микронизации в составе комбикормов вызывает особенности в протекании метаболических процессов в организме, улучшение усвояемости азота корма, повышает интенсивность роста телят.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/6533
Располагается в коллекциях:1999, № 1-2

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
VZNAU_1999_1_2_82-87.pdf585,64 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет