DSpace User Registration
 

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological University >
Періодичні видання >
Вісник ЖНАЕУ >
Архів >
2001, № 1 >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/7148

Название: Жирні кислоти фосфоліпідів нативної крові, плазми та сироватки новонароджених телят, хворих на диспепсію
Другие названия: Жирные кислоты фосфолипидов цельной крови, плазмы и сыворотки новорожденных телят, больных диспепсией
Fatty acids of whole blood, phospholipids, plasma and serum of newly-born calves ill with dyspepsia
Авторы: Томчук, В. А.
Tomchuk, V.
Мельничук, Д. О.
Мельничук, Д. А.
Melnychuk, D.
Ключевые слова: ліпіди
липиды
lipids
метиловий ефір
метиловый эфир
methyl ester
сироватка крові телят
сыворотка крови телят
serum of calves blood
Issue Date: 2001
Издатель: Державна агроекологічна академія України
Библиографическое описание: Томчук В. А. Жирні кислоти фосфоліпідів нативної крові, плазми та сироватки новонароджених телят, хворих на диспепсію / В. А. Томчук, Д. О. Мельничук // Вісник ДААУ. – 2001. – № 1. – С. 206–210.
Аннотация: Вперше вивчено склад жирних кислот ліпідів, екстрагованих з нативної крові, плазми та сироватки телят, хворих на диспепсію. Показано відмінності в кількісному співвідношенні насичених, мононенасичених та поліненасичених жирних кислот, яка заключається в зменшенні довголанцюгових поліненасичених жирних кислот при захворюванні телят на диспепсію. Інтенсивність зменшення залежить від компонентів крові, з яких екстрагувались ліпіди.
Впервые изучено состав жирных кислот липидов, экстрагированных из цельной крови, плазмы и сыворотки телят, больных диспепсией. Показано отличия в количественном соотношении насыщенных, мононасыщенных и полиненасыщенных жирных кислот, которая заключается в уменьшении длинноцепочных полиненасыщенных жирных кислот при заболевании телят диспепсией. Интенсивность уменьшения зависит от компонентов крови, из которого экстрагировались липиды.
The composition of lipid fatty acids extracted from whole blood, plasma and serum of calves ill with dyspepsia were studied for the first time. Some distinctions have been found in the quantitative relationship among saturated, monosaturated and polyunsaturated fatty acids consists in decreasing long-chain polyunsaturated fatty acids in calves ill with dyspepsia. The intensity of reduction depends on the components of blood from which lipids were extracted.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/7148
Appears in Collections:2001, № 1

Files in This Item:

File Description SizeFormat
VZNAU_2001_1_206-210.pdf353,19 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2017 ZNAEU