DSpace User Registration
 

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological University >
Періодичні видання >
Вісник ЖНАЕУ >
Архів >
2001, № 1 >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/7315

Название: Особливості харчування студентів в умовах радіонуклідного забруднення
Другие названия: Особенности питания студентов в условиях радионуклидного загрязнения
Features of a feed of the students in conditions contamination of radionuclides
Авторы: Грибан, Г. П.
Gryban, G.
Опанасюк, Ф. Г.
Opanasyuk, F.
Ключевые слова: Чорнобильська аварія
Чернобыльская авария
Chernobyl accident
технологічна обробка продуктів
технологическая обработка продуктов
technological processing products
радіозахисне харчування
радиозащитное питание
radioprotective nutrition
Issue Date: 2001
Издатель: Державна агроекологічна академія України
Библиографическое описание: Грибан Г. П. Особливості харчування студентів в умовах радіонуклідного забруднення / Г. П. Грибан, Ф. Г. Опанасюк // Вісник ДААУ. – 2001. – № 1. – С. 332–334.
Аннотация: Однією з найактуальніших проблем екології після Чорнобильської аварії є захист людини від радіаційного впливу. Сьогодні основним джерелом попадання в організм людини радіонуклідів є харчування. Вживання забруднених радіонуклідами продуктів і води у післяаварійний період є основним шляхом опромінювання, який можна значно зменшити за рахунок вибору продуктів харчування, кулінарної обробки харчових продуктів, підбору спеціальних страв з адаптогенними властивостями.
Одной из наиболее актуальных проблем экологии после Чернобыльской аварии является защита человека от радиационного влияния. Сегодня основным источником попадания в организм человека радионуклидов является питание. Употребление загрязненных радионуклидами продуктов и воды в послеаварийный период является главным источником облучения, который можно значительно уменьшить за счет подбора продуктов питания, кулинарной обработки питательных продуктов, подбора специальных блюд с адаптогенными особенностями.
One of the most pressing environmental problems after the Chernobyl accident is to protect people from radiation exposure. Today, the main source of exposure to radionuclides is human food. Eating contaminated food and water in the post-accident period is the main source of radiation, which can be significantly reduced by the selection of food, cooking nutritious food, selection of special dishes with adaptogenic features.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/7315
Appears in Collections:2001, № 1

Files in This Item:

File Description SizeFormat
VZNAU_2001_1_332-334.pdf247,54 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2017 ZNAEU