DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Агрономічний >
Кафедра геодезії та землеустрою >
Матеріали конференцій >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/7879

Название: Правобережне Полісся – до витоків
Авторы: Нестерчук, І. К.
Nesterchuk, I.
Ключевые слова: Правобережне Полісся
регіональна історія
етнічне природокористування
Дата публикации: 2014
Издатель: Житомирське науково-краєзнавче товариство дослідників Волині; М. Г. Косенко
Библиографическое описание: Нестерчук І. Правобережне Полісся – до витоків / І. Нестерчук // Велика Волинь. – 2014. – Вип. 49 : Природниче краєзнавство Житомирщини-Волині: історія та сучасність : матеріали Всеукр. наук.-краєзнавч. конф., 21 листоп. 2013 р. – Житомир : М. Г. Косенко, 2014. – С. 20–26.
Аннотация: Саме вдале геополітичне становище України спричинило постійне втручання іноземних держав у її внутрішні справи – це соціально-економічний аспект, а безперервні війни, які викликали економічний занепад краю, перешкоджали його природному відтворенню, збереженню природних багатств – це геоекологічний аспект. Так, як людина, як елемент певної соціально-економічної формації впливає на хід природних і господарських процесів, відчуває їх зміну та стан. Здійснено ретроспективний аналіз джерельної бази, яка дозволяє створити гіпотетичну схему розвитку території Правобережжя та її природно-господарської різноманітності. В останні десятиліття істотно зросла увага географів до проблем регіональної історії (а саме передумов етнічного природокористування) та чинників, які впливали на нього на цих територіях. І це закономірно, оскільки в науковій літературі, з одного боку, поки що недостатньо розкрита більшість питань історичного минулого українського народу на регіональному рівні; з іншого – наукові розвідки регіонального характеру виступають засобом з'ясування особливостей окремих територій України, в тому числі Правобережжя, як системоутворюючих чинників, які значною мірою впливали і впливають на життєдіяльність спільнот у межах історично сформованих регіонів із характерними для них природним та соціокультурним середовищем й взаємодією географічних, економічних, демографічних і інших факторів.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/7879
ISSN: 2220-2544
Располагается в коллекциях:Матеріали конференцій

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
VV_2014_49_20-26.pdf249,23 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет