|
Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Інформаційних технологій, обліку та фінансів >
Кафедра бухгалтерського обліку, оподаткування та аудиту >
Статті >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/7955
|
Название: | Облік виробничих запасів на підприємствах хлібопекарської галузі |
Другие названия: | Учет производственных запасов на предприятиях хлебопекарной отрасли Inventory accounting at the enterprises of baking branch |
Авторы: | Оксанчук, А. С. Oksanchuk, A. |
Ключевые слова: | облік учет accounting управління управление management виробничі запаси производственные запасы inventories методи обліку відпуску запасів методы учета отпуска запасов accounting methods of supply inventory підприємства хлібопекарської галузі предприятия хлебопекарной отрасли enterprise baking industry |
Дата публикации: | 2017 |
Издатель: | Житомирський національний агроекологічний університет; Рута |
Библиографическое описание: | Оксанчук А. С. Облік виробничих запасів на підприємствах хлібопекарської галузі / А. С. Оксанчук // Облік, аналіз і контроль в умовах сучасних концепцій управління економічним потенціалом і ринковою вартістю підприємства : зб. наук. пр. / ЖНАЕУ. – 2017. – Т. ІV, ч. ІІ. – C. 44–47. |
Аннотация: | В статті досліджено проблеми ведення обліку виробничих запасів на підприємствах хлібопекарської галузі. Під час дослідження були використані загальнонаукові методи: індукції та дедукції, діалектичний, історичний та системний, а також деякі специфічні методи бухгалтерського обліку, до яких належать документування, інвентаризація, оцінка, калькуляція, бухгалтерські рахунки, подвійний запис, бухгалтерський баланс та бухгалтерська звітність.
Наведено галузеві особливості хлібопекарних підприємств та визначено їх вплив на склад, стан і облік виробничих запасів. Представлено шляхи вдосконалення обліку виробничих запасів. В статье исследованы проблемы ведения учета производственных запасов на предприятиях хлебопекарной отрасли. В ходе исследования были использованы общенаучные методы: индукции и дедукции, диалектический, исторический и системный, а также некоторые специфические методы бухгалтерского учета, к которым относятся документирование, инвентаризация, оценка, калькуляция, бухгалтерские счета, двойная запись, бухгалтерский баланс и бухгалтерская отчетность.
Приведены отраслевые особенности хлебопекарных предприятий и определено их влияние на состав, состояние и учет производственных запасов. Представлены пути совершенствования учета производственных запасов. In the article the problems of accounting for inventory companies baking industry. During the study used general scientific methods: induction and deduction, dialectic, historical and systematic, as well as some specific accounting methods, which include documentation, inventory, assessment, calculation, accounting records, double entry, balance sheet and financial statements.
An industry-specific features and bakery businesses define their influence on the composition, condition and inventory accounting. Presented ways to improve the accounting of inventory. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/7955 |
ISBN: | 978-617-581-210-5 |
Располагается в коллекциях: | Статті
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|