DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Науково-інноваційний інститут економіки і агробізнесу >
Матеріали конференцій >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/8483

Название: Вміст аміаку в повітрі тваринницьких приміщень для утримання підсисних телят волинської м’ясної породи та його вплив на етологічні чинники та біохімічні показники крові
Авторы: Фарафонов, С. Ж.
Farafonov, S.
Ключевые слова: молодняк
зоогігієнічні норми
кормова активність
Дата публикации: 2017
Издатель: Житомирський національний агроекологічний університет
Библиографическое описание: Фарафонов С. Ж. Вміст аміаку в повітрі тваринницьких приміщень для утримання підсисних телят волинської м’ясної породи та його вплив на етологічні чинники та біохімічні показники крові / С. Ж. Фарафонов // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. доп. V Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : ЖНАЕУ, 2017. – С. 176–182.
Аннотация: Одним із важливих елементів органічного виробництва яловичини є дотримання таких параметрів мікроклімату тваринницьких приміщень, як, зокрема, вмісту аміаку, що дає змогу забезпечити комфортне утримання худоби при формуванні технологічних статевовікових груп та ефективно проявити тваринам потенційні можливості їх генотипу. Аміак є токсичним газом. Надмірна концентрація аміаку в приміщенні негативно впливає на загальний фізіологічний стан і продуктивність тварин. При цьому у тварин спостерігаються подразнення і запалення слизових оболонок: опіки, кон’юктивіти, риніти, бронхіти і навіть пневмонії, аміак потрапляє в кров, розпушує і руйнує копитний ріг та ін.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/8483
ISBN: 978-966-8706-89-9
Располагается в коллекциях:Матеріали конференцій

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Organik_2017_176-182.pdf247,49 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет