DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Науково-інноваційний інститут економіки і агробізнесу >
Матеріали конференцій >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/8503

Название: Екологічні енергоощадні сушарки та технології сушіння продукції органічного виробництва
Авторы: Грабар, І. Г.
Grabar, I.
Ключевые слова: модульні сушарки
час сушіння
маса висушеної продукції
Дата публикации: 2017
Издатель: Житомирський національний агроекологічний університет
Библиографическое описание: Грабар І. Г. Екологічні енергоощадні сушарки та технології сушіння продукції органічного виробництва / І. Г. Грабар // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. доп. V Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : ЖНАЕУ, 2017. – С. 234–238.
Аннотация: Значення процесу сушіння в багатьох технологічних процесах переробки органічної продукції є надзвичайно важливим – як з позиції зберігання, так і з позиції набуття нових корисних властивостей. Як правило, рослинна сировина після заготівлі містить 60-80 % вологи. В той же час ферментна активність сировини суттєво знижується при вологості 20-25 %, а при досягненні вологості до 10-15 % активність ферментів припиняється, а значить, призупиняються хімічні процеси, що руйнують сировину. Це суттєво збільшує тривалість її зберігання. При цьому сировина продукції органічного виробництва (ПОВ), що містить глікозиди та алкалоїди, відносно добре висушується при температурах +55…600С, не втрачаючи якості, тоді як для сировини ПОВ, що містить ефірні масла, оптимальною температурою сушіння є 35-450С. Останнє особливо стосується лікарських рослин. Як правило, вміст вологи в сировині лікарських трав не має перевищувати 15%.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/8503
ISBN: 978-966-8706-89-9
Располагается в коллекциях:Матеріали конференцій

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Organik_2017_234-238.pdf287,18 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет