DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Технологічний >
Кафедра годівлі, розведення тварин та збереження біорізноманіття >
Підручники, посібники >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/8665

Название: Зоохімічний аналіз кормів. Хімічний та атомно-адсорбційний аналіз кормів
Другие названия: Зоохимичний анализ кормов. Химический и атомно-адсорбционный анализ кормов
Zoochemical analysis of feed. Chemical and atomic absorption analysis of feed
Авторы: Лавринюк, О. О.
Лавринюк, О. А.
Lavrenyuk, O.
Бурлака, В. А.
Burlaka, V.
Ключевые слова: зоохімічний аналіз
зоохимический анализ
zoo-chemical analysis
атомно-адсорбційний аналіз
атомно-адсорбционный анализ
atomic-adsorption analysis
клітковина
клетчатка
cellulose
годівля
кормление
feeding
Дата публикации: 2016
Издатель: Житомирський національний агроекологічний університет
Библиографическое описание: Лавринюк О. О. Зоохімічний аналіз кормів. Хімічний та атомно-адсорбційний аналіз кормів : навч. практикум / О. О. Лавринюк, В. А. Бурлака ; за ред. В. А. Бурлаки. – Житомир : Рута, 2016. – Кн. 2. – 103 с.
Аннотация: Автори рекомендують книгу керівникам тваринницьких промислових підприємств, технологам, спеціалістам ветекспертизи, студентам ВНЗ України. Автори намагались зібрати і проаналізувати класичний, а також сучасний матеріал із зоохімічного аналізу кормів і кормових добавок. Динамічний розвиток сучасного тваринництва в країні заставляє нас постійно моніторити і контролювати рівень годівлі тварин, що є гарантом і вирішальним фактором різкого підвищення продуктивності тварин, та її суттєвого здешевлення. Довгі роки якість годівлі тварин і птиці фахівці контролювали за допомогою господарської оцінки згодовування кормів. Життя підтвердило, що остаточну повноцінність годівлі можна встановити лише за фактичним вмістом поживних речовин у кормах і раціонах, що базується на глибоких знаннях із хімії та на основі зоохімічного аналізу.
Авторы рекомендуют книгу руководителям животноводческих промышленных предприятий, технологам, специалистам ветэкспертизы, студентам ВУЗов Украины. Авторы пытались собрать и проанализировать классический, а также современный материал с зоохимичного анализа кормов и кормовых добавок. Динамичное развитие современного животноводства в стране заставляет нас постоянно мониторить и контролировать уровень кормления животных, является гарантом и решающим фактором резкого повышения продуктивности животных, и ее существенного удешевления. Долгие годы качество кормления животных и птицы специалисты контролировали с помощью хозяйственной оценки скармливания кормов. Жизнь подтвердила, что окончательную полноценность кормления можно установить только по фактическому содержанию питательных веществ в кормах и рационах, основанных на глубоких знаниях по химии и на основе зоохимичного анализа.
The authors recommend the book heads of livestock industry, technologists, specialists of vetexpertise, students of universities of Ukraine.The authors tried to collect and analyze classic and modern materials of zoochemical analysis of feed and feed additives. The dynamic development of modern stockbreeding in the country makes us constantly monitor and control the level of animal feed, which is the guarantor and the decisive factor in a significant increase of the productivity of animals, and its significant reduction. For years, the quality of animal feed and poultry has been controlled by specialists by using economic evaluation of feeding forages. Life has confirmed that the final full value of feeding can be set only by the actual content of nutrients in feed and rations which is based on extensive knowledge of chemistry and zoochemical analysis.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/8665
Располагается в коллекциях:Підручники, посібники

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Zoochemical analysis_2016_2_110.PDF1,37 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет