DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Технологічний >
Кафедра технологій виробництва, переробки та якості продукції тваринництва >
Статті >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/8703

Название: Сучасні напрямки селекції в свинарстві Житомирської області
Другие названия: Современные направления селекции в свиноводстве Житомирской области
Modern trends in pig breeding Zhytomyr area
Авторы: Гранківський, І. П.
Гранковский, И. Ф.
Hrankivskyy, I.
Слюсар, М. В.
Слюсар, Н. В.
Slusar, M.
Ключевые слова: кнурі-виробники
хряки производители
boars manufacturers
елевер кнурів
елевер хряков
breed boar
селекція
селекция
selection
ремонтні свинки
ремонтные свинки
repair pigs
Дата публикации: 2011
Издатель: Житомирський національний агроекологічний університет
Библиографическое описание: Гранківський І. П. Сучасні напрямки селекції в свинарстві Житомирської області / І. П. Гранківський, М. В. Слюсар // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва : зб. наук. пр., присвяч. 35-річчю технол. ф-ту / Житомир. нац. агроекол. ун-т. – Житомир, 2011. – Вип. 2. – С. 43–45.
Аннотация: В цілях забезпечення м’ясного балансу Житомирської області з її населенням та інфраструктурою, та враховуючи попередній досвід розведення свиней в даній області, можна зробити висновок, що загальне поголів’я має складати в межах 400 тисяч голів. Із них маточне поголів’я має складати не менше як 40 тис. голів, кнурі-виробники і ремонтні кнурчики на перевірці 6 тис. гол., ремонтні свинки, в т. ч. на перевірці 16 тис. голів, а решта відгодівельний контингент. На даний час в громадському секторі Житомирської області нараховується 46 тис. гол. свиней, тобто для досягнення поставленої мети необхідно збільшити поголів’я у 8 разів.
В целях обеспечения мясного баланса Житомирской области с ее населением и инфраструктурой, и учитывая предыдущий опыт разведения свиней в данной области, можно сделать вывод, что общее поголовье должно составлять в пределах 400 000 голов. Из них маточное поголовье должно составлять не менее 40 тыс. голов, хряки-производители и ремонтные кнурчики на проверке 6 тыс. гол., ремонтные свинки, в т. ч. на проверке 16 тыс. голов, а остальные откормочный контингент. В настоящее время в общественном секторе Житомирской области насчитывается 46 тыс. голов свиней, то есть для достижения поставленной цели необходимо увеличить поголовье в 8 раз.
In order to ensure a balance of meat Zhitomir region with its population and infrastructure, and given the previous experience of breeding pigs in this area, we can conclude that the total number should prepare within 400 thousand. Of these breeding stock must be at least 40 thousand. Heads, boars manufacturers and repair knurchyky check on 6 th. Ch., Repair pigs, in t. Ch. 16 thousand on the check. Heads, and the rest feeding contingent. At present, in the public sector of Zhytomyr region, there are 46 thousand goals. pigs, that is, in order to achieve the goal, it is necessary to increase the number by 8 times.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/8703
Располагается в коллекциях:Статті

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
TVPIPPT_2011_2_43-45.pdf128,19 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет