DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Технологічний >
Кафедра технологій виробництва продукції тваринництва >
Матеріали конференцій >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/8829

Название: Загрози та вимоги часу до безпеки продуктів бджільництва
Другие названия: Угрозы и требования времени к безопасности продуктов пчеловодства
Threats and requirements of time to the safety of beekeeping products
Авторы: П’ясківський, В. М.
Пясковский, В. М.
Pyaskovsky, V.
Вербельчук, Т. В.
Verbelchuk, T.
Вербельчук, С. П.
Verbelchuk, S.
Ключевые слова: бджільництво
пчеловодство
apiculture
продукція
продукция
product
безпека
безопасность
security
якість
качество
quality
джерела забруднення
источники загрязнения
sources of pollution
контроль
control
Дата публикации: 2017
Издатель: Дніпропетровський державний аграрно-економічний університет; Інститут зернових культур Національної академії аграрних наук України
Библиографическое описание: П’ясківський В. М. Загрози та вимоги часу до безпеки продуктів бджільництва / В. М. П’ясківський, Т. В. Вербельчук, С. П. Вербельчук // Проблеми та шляхи інтенсифікації виробництва продукції тваринництва : матеріали міжнар. наук.-практ. конф., 23 берез. 2017 р. – Дніпропетровськ : ДДАЕУ, 2017. − С. 103−106.
Аннотация: У світі зростає зацікавленість та контроль з виробництва якісних і безпечних продуктів бджільництва. Небезпеку складають засоби захисту рослин, ліки, антибіотики, ГМО, неонікотиноїди, мікотоксини, радіонукліди тощо. На Україні необхідно створити систему безпеки при виробництві продукції, її переробці та реалізації, адаптовану до вимог Євросоюзу. Ідентифікація та сертифікація продуктів дасть змогу поліпшити якість продукції на внутрішньому ринку, експорті меду, бджолиного обніжжя, перги, прополісу тощо. Небезпеку складають засоби захисту рослин, ліки, антибіотики, ГМО, неонікотиноїди, мікотоксини, радіонукліди тощо. Об'єктом досліджень є якість та безпека продукції, нові виникаючі загрози бджільництву та шляхи їх подолання, поліпшення експортного потенціалу та інтегрування до ЄС. Поставлено за мету провести переосмислення сучасних загроз, що постали перед бджільництвом та відповідальність осмислення виробників, координація зусиль в підвищенні безпеки та якості продукції що поставляється на внутрішній ринок та експорт. Щоб називатися органічними, не менше 95 % інгредієнтів, що входять до складу продукту, повинні мати органічне походження, та і тільки згідно зі списком можуть використовуватися без обмежень. Контроль органічності меду проходить за 20 показниками. У міжнародній торгівлі заявився термін «tracebility» − відстеження походження. На кожному етапі руху меду по технологічному ланцюгу повинні прозоро висвітлюватись технологічні кроки – від ґрунту та рослини до столу споживача.
В мире растет интерес и контроль по производству качественных и безопасных продуктов пчеловодства. Опасность составляют средства защиты растений, лекарства, антибиотики, ГМО, неоникотиноиды, микотоксины, радионуклиды и тому подобное. В Украине необходимо создать систему безопасности при производстве продукции, ее переработке и реализации, адаптированную к требованиям Евросоюза. Идентификация и сертификация продуктов позволит улучшить качество продукции на внутреннем рынке, экспорте меда, пчелиной обножки, перги, прополиса и др. Объектом исследований является качество и безопасность, новые возникающие угрозы пчеловодству и пути их преодоления, улучшение экспортного потенциала и интеграции в ЕС. Поставлена ​​цель провести переосмысление угроз, стоящих перед пчеловодством и ответственность осмысления производителей, координация усилий в повышении безопасности и качества поставляемой продукции на внутренний рынок и экспорт. Чтобы называться органическими, не менее 95% ингредиентов, входящих в состав продукта, должны иметь органическое происхождение, да и только согласно списку могут использоваться без ограничений. Контроль органичности меда проходит по 20 показателям. В международной торговле заявился термин «tracebility» – отслеживание происхождения. На каждом этапе движения меда по технологической цепи должны прозрачно освещаться технологические шаги – от почвы и растения до стола потребителя.
In the world, interest and control over the production of quality and safe beekeeping products is growing sharply. Dangers include plant protection products, medicines, antibiotics, GMOs, neonicotinoids, mycotoxins, radionuclides, and the like. In Ukraine, it is necessary to create a security system in the production of products, their processing and implementation, adapted to the requirements of the European Union. Identification and certification of products will help to improve the quality of products on the domestic market, export of honey, bee-wormwood, perg, propolis, etc. The object of research is the quality and safety of products, new emerging threats to bee keeping and ways to overcome them, improve export potential and integrate into the EU. The goal is to rethink contemporary threats posed by beekeeping and the responsibility of understanding manufacturers, coordinating efforts to improve the security and quality of products supplied to the domestic market and export. To be called organic, at least 95% of the ingredients in the product must be of organic origin, and only in accordance with the list can be used without restrictions. The control of honey's organicity goes beyond 20 indicators. In international trade, the term «traceability» − tracking of origin was declared. At every stage of the honey movement in the technological chain, the technological steps − from the soil and the plant to the consumer's table should be transparently highlighted.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/8829
Располагается в коллекциях:Матеріали конференцій

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
DDAEU_2017_103-106.pdf534,64 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2017 ЖНАЭУ