DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Технологічний >
Кафедра технологій виробництва, переробки та якості продукції тваринництва >
Статті >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/8854

Название: Вплив способу висушування бджолиного обніжжя на його якість та безпечність
Другие названия: Влияние способа сушки пчелиной обножки на его качество и безопасность
The influence of the drying process of bee pollen, its quality and safety
Авторы: Лісогурська, Д. В.
Лисогурская, Д. В.
Lisohurska, D.
Фурман, С. В.
Furman, S.
Ковальчук, І. В.
Ковальчук, И. В.
Kovalchuk, I.
Кураченко, Н. М.
Кураченко, Н. Н.
Kurachenko, N.
Дорохов, В. І.
Дорохов, В. И.
Dorohov, V.
Ключевые слова: бджолине обніжжя
пчелиная обножка
bee pollen
висушування
высушивание
drying
якість
качество
quality
безпечність
безопасность
safety
Дата публикации: 2018
Издатель: Сумський національний аграрний університет
Библиографическое описание: Вплив способу висушування бджолиного обніжжя на його якість та безпечність / Д. В. Лісогурська, С. В. Фурман, І. В. Ковальчук [та ін.] // Вісн. Сумського нац. аграр. ун-ту. Сер. Тваринництво. – 2018. – Вип. 2 (34). – С. 167–169.
Аннотация: Встановлено, що вміст води у зразках квіткового пилку, висушених у сушарці для фруктів, у середньому становить 8,3%, що не перевищує ветеринарно-санітарну норму − 10%. Підвищений вміст вологи містили 40% зразків обніжжя, висушених у саморобній сушарці, що обумовило розвиток у них умовно патогенної мікрофлори понад норму − 25 тис. Спосіб висушування квіткового пилку не впливає на його органолептичні показники. Вміст флавоноїдних речовин у обніжжі становив не менше 4,5%. Тому з метою отримання бджолиного обніжжя високої якості доцільно для висушування бджолиного обніжжя використовувати сушарку для фруктів.
Установлено, что содержание воды в образцах цветочной пыльцы, высушенных в сушилке для фруктов, в среднем составляет 8,3%, что не превышает ветеринарно-санитарную норму – 10%. Повышенное содержание влаги содержали 40% образцов обножки, высушенных в самодельной сушилке, что обусловило развитие в них условно патогенной микрофлоры сверх нормы – 25 тыс. Способ высушивания цветочной пыльцы не влияет на ее органолептические показатели. Содержание флавоноидных веществ в обножке составлял не менее 4,5%. Поэтому с целью получения пчелиной обножки высокого качества целесообразно для высушивания пчелиной обножки использовать сушилку для фруктов.
It is determined, the water content in the samples of pollen dried in the dryer for fruits, the average is 8.3%, which does not exceed the sanitary veterinary norm is 10%. High moisture content (over 10%) contained in 40% of the pollen samples, dried in the dryer, which led to the development of conditionally pathogenic microflora in excess of 25 thousand. Method of drying of pollen does not affect the organoleptic characteristics and mass fraction of mechanical impurities in it. The content of flavonoid substances in pollen amounted to not less than 4.5%. Therefore, in order to obtain bee pollen high quality suitable to use a dryer for fruits for drying of bee pollen.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/8854
Располагается в коллекциях:Статті

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
VSNAU_2018_2_167-169.pdf370,31 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет