DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Науково-інноваційний інститут екології та лісу >
Статті >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/9024

Название: Суцільні санітарні рубки в підприємствах Житомирського ОУЛМГ
Авторы: Сірук, Ю. В.
Siruk, Yu.
Турко, В. М.
Turko, V.
Ключевые слова: лісозаготівля
соснові насадження
всихання насаджень
Дата публикации: 2017
Издатель: Житомирський національний агроекологічний університет
Библиографическое описание: Сірук Ю. В. Суцільні санітарні рубки в підприємствах Житомирського ОУЛМГ / Ю. В. Сірук, В. М. Турко // Наукові читання – 2017 : наук.-теорет. зб. / ЖНАЕУ, Наук.-інновац. ін-т екології та лісу. – Житомир : ЖНАЕУ, 2017. – С. 181–186.
Аннотация: Постановка проблеми. Протягом останніх років у лісогосподарських підприємствах Житомирщини спостерігається суттєве зростання обсягів лісозаготівель. Об’єктивною причиною цього є значне погіршення санітарного стану переважаючих у регіоні соснових насаджень, що зумовило проведення на значних територіях суцільних санітарних рубок (СРС) як єдиного санітарно-оздоровчого заходу, який дозволяє провести швидку ліквідацію великої кількості всохлих дерев із насаджень. При цьому, на превеликий жаль, даним лісогосподарським заходом лісівникам не вдається зупинити процеси всихання насаджень, які продовжують поширюватися. Утворення великої кількості зрубів, які здебільшого межують один із одним, спричиняє розмикання пологу на значних площах середньовікових і пристигаючих насаджень. Це, в свою чергу, призводить до значного соціального тиску на лісівників з боку місцевого населення, котре досить часто через необізнаність у проблемі звинувачує суб’єкти господарювання у «винищенні лісів». З метою ознайомлення усіх бажаючих із інформацією щодо місць проведення і обсягами санітарно-оздоровчих заходів у поточному році на офіційному сайті управління лісового та мисливського господарства було опубліковано відповідні матеріали по всіх лісогосподарських підприємствах області.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9024
Располагается в коллекциях:Статті

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Nauk_chyt_2017_181-186.pdf402,06 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет