DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Науково-інноваційний інститут екології та лісу >
Статті >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/9052

Название: Оцінка поширення тютюнопаління серед студентів ЖНАЕУ
Авторы: Іщук, О. В.
Ishchuk, O.
Світельський, М. М.
Svitelskyi, M.
Федючка, М. І.
Fediuchka, M.
Ключевые слова: нікотин
нікотинова залежність
фізичний розвиток
Дата публикации: 2017
Издатель: Житомирський національний агроекологічний університет
Библиографическое описание: Іщук О. В. Оцінка поширення тютюнопаління серед студентів ЖНАЕУ / О. В. Іщук, М. М. Світельський, М. І. Федючка // Наукові читання – 2017 : наук.-теорет. зб. / ЖНАЕУ, Наук.-інновац. ін-т екології та лісу. – Житомир : ЖНАЕУ, 2017. – С. 81–85.
Аннотация: Постановка проблеми. Паління – найбільш шкідлива та поширена звичка серед молоді. На жаль, у свідомості молодих людей паління не вважається девіацією (відхиленням від загальноприйнятої норми поведінки). Суспільна мораль у нашій країні є терпимою до куріння. У той же час в деяких країнах куріння визнається однією з форм девіантної поведінки. Курців ототожнюють з наркоманами, невротиками, крім того паління сприяє забрудненню навколишнього середовища і часто призводить до пожеж. Необхідно ще багато чого зробити в суспільстві, щоб у свідомості людей, і перш за все молоді, зміцнилася думка, про те, що курець – це людина, що має певні дефекти в культурі та поведінці. Руйнівна сила куріння змусила психологів і педагогів шукати відповіді на питання: чому люди палять і як їм допомогти позбутися цієї звички, наскільки ефективні програми по боротьбі з палінням? Сьогодні допомога курцям включає наступне: попередження офіційної служби охорони здоров’я, поради лікарів, лікування, когнітивну терапію, створення груп підтримки. На жаль, все це дає лише тимчасовий ефект і тільки 1/5 частина людей кидають палити після вжитих заходів, більшість ж відновлюють звичку. Найбільший ефект дають програми по корекції поведінки, що призводить до паління.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9052
Располагается в коллекциях:Статті

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Nauk_chyt_2017_81-85.pdf518,07 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет