DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Науково-інноваційний інститут економіки і агробізнесу >
Статті >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/9137

Название: Особливості публічного управління екологізацією аграрного виробництва
Авторы: Пугачова, Н. С.
Puhachova, N.
Ключевые слова: екологічне управління
державне управління
публічне управління
екологізація аграрного виробництва
Дата публикации: 2017
Издатель: Житомирський національний агроекологічний університет
Библиографическое описание: Пугачова Н. С. Особливості публічного управління екологізацією аграрного виробництва / Н. С. Пугачова // Наукові читання – 2017 : наук.-теорет. зб. / ЖНАЕУ, Наук.-інновац. ін-т економіки та агробізнесу. – Житомир : ЖНАЕУ, 2017. – Т. 3. – С. 175–178.
Аннотация: Постановка проблеми. Нинішні реалії стану навколишнього середовища та екології загалом в Україні є критичними, в тому числі і в зв’язку із розвитком агарного виробництва. Агарне виробництво має надзвичайно строкату картину: від примітивної підсічно-вогневої системи до високоточної технології ведення землеробства, при якій використовуються найсучасніша техніка, що отримує інформацію із супутників. Аграрний сектор незаперечно є найважливішою складовою частиною біосфери та імперативно пов’язаний і, безумовно, повинен балансувати з природними екосистемами, ставлячи при цьому багатофункціональність сільського господарства в ряд незаперечних проблем, вирішення яких сприяє забезпеченню екологічної рівноваги глобальної екосистеми. Сучасний стан навколишнього середовища котрий спричинив тривалий період інтенсивного землекористування, недотримання норм внесення добрив, гербіцидів, інсектицидів, ігнорування сівозмін для отримання максимального врожаю, відсутність прогресивного і досить повного законодавчо-правового полярегулювання в агарній сфері на національному рівні та нормативно-методичного забезпечення законодавчих актів для регіональних і місцевих рівнів вимагає негайного і постійного втручання з боку держави.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9137
Располагается в коллекциях:Статті

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Nauk_chyt_2017_3_175-178.pdf188,57 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет