DSpace User Registration
 

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Науково-інноваційний інститут економіки і агробізнесу >
Матеріали конференцій >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9358

Название: Світові тенденції розвитку органічного землеробства
Авторы: Данкевич, В. Є.
Dankevych, V.
Шегеда, О. В.
Shegeda, О.
Ключевые слова: екологічно чиста продукція
сертифікація органічної продукції
родючість ґрунтів
Issue Date: 2018
Издатель: Житомирський національний агроекологічний університет; О. О. Євенок
Библиографическое описание: Данкевич В. Є. Світові тенденції розвитку органічного землеробства / В. Є. Данкевич, О. В. Шегеда // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. доп. учасн. VI Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : О. О. Євенок, 2018. – С. 499–504.
Аннотация: У світі простежується тенденція до зростання земельної площі під органічним сільським господарством, особливо це стосується країн-членів ЄС, що підтверджує аналіз статистичної інформації ФАО [11]. Так, для прикладу, за 2010–2016 рр. у Польщі загальна площа, що використовується для вирощування екологічно чистої продукції, збільшилася удвічі, у Литві та Словаччині – на 75 %, у Португалії – на 34 %. Загалом у 2016 р. у світі під органічним сільським господарством перебувало понад 30 млн га. Найбільші площі сертифікованих угідь були у США (400 тис. га), Аргентині (300 тис. га) та Італії (120 тис. га). За часткою органічних угідь у загальній площі сільськогосподарських земель провідні позиції займають Ліхтенштейн (26 %) та Австрія (13 %). Понад 558 тис. ферм у 108 країнах господарюють на засадах органічного землеробства.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9358
ISBN: 978-966-8706-99-8
Appears in Collections:Матеріали конференцій
Матеріали конференцій

Files in This Item:

File Description SizeFormat
Organik_2018_499-504.pdf161,13 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2017 ZNAEU