DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Науково-інноваційний інститут економіки і агробізнесу >
Матеріали конференцій >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/9376

Название: Геоекономічні аспекти активізації органічного руху в Україні
Авторы: Воронич, М. М.
Voronych, М.
Ключевые слова: екологізація аграрного бізнесу
органічні землі
аграрне виробництво
Дата публикации: 2018
Издатель: Житомирський національний агроекологічний університет; О. О. Євенок
Библиографическое описание: Воронич М. М. Геоекономічні аспекти активізації органічного руху в Україні / М. М. Воронич // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. доп. учасн. VI Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : О. О. Євенок, 2018. – С. 569–573.
Аннотация: Вичерпність природних ресурсів, пріоритетність принципів сталого розвитку, формування екологічної свідомості суспільства, загострення глобальних екологічних проблем зумовлюють активізацію пошуку адаптованих до сучасних викликів заходів задоволення зростаючих потреб суспільства в умовах обмеженості ресурсів і необхідності виконання соціальних та екологічних обмежень. Важливо, щоб результати імплементації таких заходів мали системний характер та сприяли вирішенню не однієї, а комплексу проблем. Саме до цієї групи заходів слід віднести екологізацію аграрного бізнесу, активізація якої забезпечить здоров’я населення, збереження та поступове відновлення земельних ресурсів, зменшення викидів в атмосферне повітря та скидів у природні водойми, забруднення ґрунтованих вод, заощадження витрат та освоєння нових ринків збуту. Одним із напрямів екологічно орієнтованого сільського господарства, який набуває все більшої популярності, є виробництво органічної продукції. Про це свідчить характер динаміки площі органічних земель та її питомої ваги у загальній посівній площі сільськогосподарських культур.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9376
ISBN: 978-966-8706-99-8
Располагается в коллекциях:Матеріали конференцій
Матеріали конференцій

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Organik_2018_569-573.pdf326,27 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет