DSpace User Registration
 

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Обліку та фінансів >
Кафедра аналізу і статистики ім. І. В. Поповича >
Матеріали конференцій >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9614

Название: До питання оцінки виробництва та переробки продукції тваринництва в Україні
Другие названия: On the issue of evaluation of production and processing of livestock products in Ukraine
Авторы: Василенко, С. В.
Vasylenko, S.
Ключевые слова: тваринництво
animal husbandry
переробка продукції тваринництва
processing of livestock products
продукція тваринництва
livestock products
економіка тваринництва
livestock economics
Issue Date: 2011
Издатель: Житомирський національний агроекологічний університет
Библиографическое описание: Василенко С. В. До питання оцінки виробництва та переробки продукції тваринництва в Україні / С. В. Василенко // Формування стратегії розвитку аграрного сектора регіону : матеріали сьомої міжфакультет. наук.-практ. конф. молодих вчених, 20 трав. 2011 р. : у 2-х т. – Житомир : ЖНАЕУ, 2011. – Т. 1. – С. 164–167.
Аннотация: Постановка проблеми. Розвиток переробної промисловості (молочної та м’ясної продукції) тісно пов’язаний із сировинною базою тваринництва. Формують її дві категорії господарств: сільськогосподарські підприємства та господарства населення. На обсяги виробництва та якість продукції скотарства впливає багато чинників, а саме: зміна чисельності поголів’я ВРХ та поліпшення селекційно-генетичного потенціалу тварин; забезпечення збалансованими кормами і максимальне використання пасовищ і природних кормових угідь; наявність робочої сили, високопродуктивних технологій; вплив фінансово-економічного механізму підтримки галузі з боку держави. Тому проблеми обсягів виробництва молока, м’яса та продуктів їх переробки не втрачають актуальності. Аналіз основних факторів відображений в даній статті.
Formulation of the problem. The development of the processing industry (dairy and meat products) is closely linked to the raw material base of animal husbandry. Its two categories of farms are formed: agricultural enterprises and households. Many factors influence the volume of production and quality of livestock production, namely: change in cattle population size and improvement of breeding and genetic potential of animals; provision of balanced feed and maximal use of pastures and natural forage farms; availability of labor force, high-performance technologies; the influence of the financial and economic mechanism of supporting the sector on the part of the state. Therefore, the problems of volumes of production of milk, meat and products of their processing do not lose relevance. The analysis of the main factors is reflected in this article.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9614
Appears in Collections:Матеріали конференцій

Files in This Item:

File Description SizeFormat
FSRASR_2011_1_164-167.pdf3,84 MBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2017 ZNAEU