DSpace User Registration
 

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Технологічний >
Кафедра технологій виробництва продукції тваринництва >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9710

Название: Виробництво молочних продуктів в умовах ТОВ «Рихальський завод сухого молока»
Другие названия: Производство молочных продуктов в условиях ООО «Рыхальский завод сухого молока»
Production of dairy products in the conditions of LLC «Rihalsky dry milk factory»
Авторы: Ковальчук, І. І.
Ковальчук, И. И.
Kovalchuk, І.
Букша, О. О.
Buksha, О.
Ключевые слова: молоко
мilk
молочні консерви
молочные консервы
canned milk
сухе молоко
сухое молоко
dry milk
суміші знежиреного молока
смеси обезжиренного молока
mixtures of fat free milk
Issue Date: 2017
Издатель: Житомирський національний агроекологічний університет
Библиографическое описание: Ковальчук І. І. Виробництво молочних продуктів в умовах ТОВ «Рихальський завод сухого молока» / І. І. Ковальчук, О. О. Букша // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва : зб. наук. пр. / Житомир. нац. агроекол. ун-т. – Житомир : ЖНАЕУ, 2017. – Вип. 7. – С. 47‒49.
Аннотация: Одне з провідних місць агропромислового комплексу України посідає молочна промисловість. Молоко і молочні продукти є невід’ємним елементом харчування людини. Питне молоко характеризується високими споживчими властивостями, які визначаються його хімічним складом, засвоюваністю, енергетичною поживністю, органолептичними показниками. Біологічна цінність питного молока регулюється вмістом в ньому повноцінних білків, поліненасичених жирних кислот, мінеральних речовин, вітамінів. Молоко забезпечує потребу людини у жиророзчинних вітамінах на 20–30 %, у вітамінах В2 і В6 – на 70%, у вітаміні В12 – майже на 100%. Всі речовини молока перебувають в оптимальному співвідношенні між собою.
Одно из ведущих мест агропромышленного комплекса Украины занимает молочная промышленность. Молоко и молочные продукты являются неотъемлемым элементом питания человека. Питьевое молоко характеризуется высокими потребительскими свойствами, которые определяются его химическим составом, усвояемостью, энергетической питательностью, органолептическими показателямими. Биологеская ценность питьевого молока регулируется содержанием в нем полноценных белков, полиненасыщенных жирных кислот, минеральных веществ, витаминов. Молоко обеспечивает потребность человека в жирорастворимых витаминах на 20–30%, в витаминах В2 и В6 – на 70%, в витамине В12 – почти на 100%. Все вещества молока находятся в оптимальном соотношении между собой.
One of the leading places in the agro-industrial complex of Ukraine is the dairy industry. Milk and dairy products are an integral part of human nutrition. Drinking milk is characterized by high consumer properties, which are determined by its chemical composition, digestibility, energy nutrition, organoleptic characteristics. The biological value of drinking milk is regulated by the content of full protein, polyunsaturated fatty acids, minerals, and vitamins. Milk provides human need for fat-soluble vitamins by 20–30%, vitamins B2 and B6 – by 70%, vitamin B12 – by almost 100%. All milk substances are in optimum correlation with each other.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9710
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
TVPPT_2017_7_47-49.pdf1,11 MBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2017 ZNAEU