DSpace User Registration
 

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Науково-інноваційний інститут економіки і агробізнесу >
Матеріали конференцій >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9847

Название: Вплив згодовування насіння амаранту на ліпідний склад в організмі перепелів
Авторы: Пономаренко, Н. В.
Ponomarenko, N.
Цехмістренко, С. І.
Tsekhmistrenko, S.
Цехмістренко, О. С.
Tsekhmistrenko, O.
Поліщук, В. М.
Polishchuk, V.
Поліщук, С. А.
Polishchuk, S.
Селезньова, О. О.
Seleznova, O.
Роль, Н. В.
Rol, N.
Ключевые слова: оксидативний стрес
стрес-фактори
система антиоксидантного захисту організму
кормові добавки
Issue Date: 2019
Издатель: Житомирський національний агроекологічний університет
Библиографическое описание: Вплив згодовування насіння амаранту на ліпідний склад в організмі перепелів / Н. В. Пономаренко, С. І. Цехмістренко, О. С. Цехмістренко [та ін.] // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. доп. учасн. VII Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : ЖНАЕУ, 2019. – С. 21–24.
Аннотация: Характерною особливістю стресу різної етіології є активізація процесів пероксидного окиснення ліпідів, що призводить до зміни у ліпідному складі тканин і органів. При цьому відбуваються зміни в біологічних мембранах, які пов’язані з різким збільшенням проникності їх для молекул та йонів, зростанням в’язкості ліпідного бішару і появою на поверхні мембран негативно заряджених хімічних груп, що спричинює розлади у функціонуванні багатьох мембранних ферментів [1, 2]. Важливу роль у механізмах адаптації організму до окисного стресу відіграє система антиоксидантного захисту організму [3, 4].
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9847
ISBN: 978-617-7684-18-2
Appears in Collections:Матеріали конференцій

Files in This Item:

File Description SizeFormat
Organik_2019_21-24.pdf69,26 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2017 ZNAEU