DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Науково-інноваційний інститут економіки і агробізнесу >
Матеріали конференцій >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/9908

Название: Енергоефективність вівса за умов органічної технології вирощування
Авторы: Поліщук, В. О.
Polishchuk, V.
Журавель, С. В.
Zhuravel, S.
Кравчук, M. M.
Kravchuk, M.
Ключевые слова: енергетична ефективність
органічні технології вирощування
зерно
Дата публикации: 2019
Издатель: Житомирський національний агроекологічний університет
Библиографическое описание: Поліщук В. О. Енергоефективність вівса за умов органічної технології вирощування / В. О. Поліщук, С. В. Журавель, М. М. Кравчук // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. доп. учасн. VII Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : ЖНАЕУ, 2019. – С. 273–276.
Аннотация: Вступ. Сільськогосподарське виробництво пов’язане з використанням двох видів енергії: сонячної, що засвоюється рослиною у процесі фотосинтезу, та додаткової, що витрачається людиною у вигляді палива, електрики, добрив, пестицидів, машин, інших засобів та власної праці. Енергетична ефективність технології виробництва зерна визначається відношенням енергії, що заключена в урожаї до витраченої додаткової та виражається енергетичним коефіцієнтом [5]. Енергетичний аналіз дозволяє розробити і оцінити ефективність ресурсоенергозберігаючих технологій у землеробстві й рослинництві, його основна мета – пошук, планування і впровадження методів виробництва, що забезпечать раціональне використання обох видів енергії та охорону навколишнього середовища [4]. Досвід запровадження ресурсо-, енергозберігаючих технологій свідчить, що їх ефективність повністю залежить від своєчасного і точного дотримання всіх елементів технологічного процесу, а позитивна дія проявляється лише за умови дотримання курсу на раціональне витрачання всіх видів енергії [3].
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9908
ISBN: 978-617-7684-18-2
Располагается в коллекциях:Матеріали конференцій

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Organik_2019_273-276.pdf67,99 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет