DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Науково-інноваційний інститут економіки і агробізнесу >
Матеріали конференцій >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/9910

Название: Пізнавальне мислення в процесах інсайту екологічних рішень
Авторы: Ходаківський, Є. І.
Khodakivskyi, Ye.
Іванюк, О. В.
Ivanyuk, O.
Плотнікова, М. Ф.
Plotnikova, M.
Захаріна, О. В.
Zakharina, O.
Пугачова, Н. С.
Pugachova, N.
Ключевые слова: екологія
екологічне мислення
теорія інсайту
пізнання
Дата публикации: 2019
Издатель: Житомирський національний агроекологічний університет
Библиографическое описание: Пізнавальне мислення в процесах інсайту екологічних рішень / Є. І. Ходаківський, О. В. Іванюк, М. Ф. Плотнікова [та ін.] // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. доп. учасн. VII Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : ЖНАЕУ, 2019. – С. 280–286.
Аннотация: Теорія пізнання в ноосферному підході акцентує увагу на хвилевих механізмах приймання – передачі мислеобразів. Основні положення теорії ноосферного пізнання та мислення: 1) пізнання – це процес приймання – передачі і переробки людиною інформації із зовнішнього і внутрішнього світів; 2) інформація передається і сприймається за допомогою хвилевих процесів; 3) Всесвіт і внутрішній світ людини мають єдиний ритмодинамічний механізм приймання – передачі сигналів. При цьому сигнали здатні трансформуватися: фізичні – у хімічні – у біоритмічні – у психічні; 4) для здійснення пізнання Світу необхідно діяти в режимах і методиках ритмодинаміки Світу, що відбито в Загальних законах пізнання / збагнення; 5) для успішного здійснення пізнання необхідно реалізувати методичний принцип непорушення гармонії біоритмів людського тіла і мозку (принцип етичного й екологічного імперативу, який відбито в Загальних законах пізнання, позиція – «не зашкодити» природі – зближує та онтологічно зрівнює етику й екологію пізнання); 6) надходження будь-якої інформації у процесі пізнання в канали сприйняття збуджує відповідний хвилевий процес, за допомогою якого інформація передається в мозок.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9910
ISBN: 978-617-7684-18-2
Располагается в коллекциях:Матеріали конференцій

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Organik_2019_280-286.pdf130,72 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет