DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Науково-інноваційний інститут економіки і агробізнесу >
Матеріали конференцій >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/9946

Название: Використання гриба Trichoderma при захисті цукрових буряків від коренеїду
Авторы: Невмержицька, О. М.
Nevmerzhitska, O.
Плотницька, Н. М.
Plotnytska, N.
Овезмирадова, О. Б.
Ovezmyradova, O.
Дроздова, А. А.
Drozdova, А.
Ключевые слова: цукрові буряки
хвороби буряків
біологічні препарати
Дата публикации: 2019
Издатель: Житомирський національний агроекологічний університет
Библиографическое описание: Використання гриба Trichoderma при захисті цукрових буряків від коренеїду / О. М. Невмержицька, Н. М. Плотницька, О. Б. Овезмирадова, А. А. Дроздова // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. доп. учасн. VII Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : ЖНАЕУ, 2019. – С. 429–432.
Аннотация: Цукровий буряк протягом вегетації уражується значною кількістю хвороб, серед яких значне місце відводиться захворюванням сходів. Найбільш шкідливою хворобою сходів цукрових буряків є коренеїд. Розвитку хвороби сприяє різке коливання температури, а також ущільнення грунту та утворення грунтової кірки, неякісний посівний матеріал та ураження проростків патогенами. Коренеїд викликається грибами із родів Fusarium, Phoma, Rhizoctonia, Pythium, Aphanomyces та бактеріями з родів Pectobacterium та Pseudomonas, що знаходяться на насінні і в грунті [1, 3, 8]. Збудники уражують молоді проростки і сходи цукрових буряків у фазі вилочки або на початку формування другої пари справжніх листків. Уражені коренеїдом проростки гинуть, не виходячи на поверхню, у результаті чого знижується польова схожість насіння, з’являються зріджені, недружні сходи, що затруднює механізоване формування насаджень рослин, а іноді навіть призводить до пересіву буряків. Захист культури від цієї хвороби базується, в першу чергу, на проведенні комплексу профілактичних заходів, зокрема, здійснюючи протруєння насіння фунгіцидами [2, 3, 7, 8].
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9946
ISBN: 978-617-7684-18-2
Располагается в коллекциях:Матеріали конференцій

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Organik_2019_429-432.pdf89 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет