DSpace User Registration
 

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Обліку та фінансів >
Кафедра комп'ютерних технологій і моделювання систем >
Матеріали конференцій >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9953

Название: Підвищення інформаційної стійкості віртуальних спільнот у соціальних інтернет-сервісах
Другие названия: Повышение информационной устойчивости виртуальных сообществ в социальных интернет-сервисах
Increasing the information stability of virtual communities in social networkingservices
Авторы: Грищук, Р. В.
Hryshchuk, R.
Молодецька, К. В.
Молодецкая, К. В.
Molodetska, K.
Ключевые слова: соціальні інтернет-сервіси
социальные интернет-сервисы
social networking services
загрози
угрозы
threats
інформаційна безпека
информационная безопасность
informational security
стартап
startup
критична маса
критическая масса
critical mass
синергетичне управління
синергетическое управление
synergetic control
модель Моно
Mono model
показник Херста
показатель Херста
Hurst exponent
Issue Date: 2019
Издатель: Національний університет «Львівська політехніка»
Библиографическое описание: Грищук Р. Підвищення інформаційної стійкості віртуальних спільнот у соціальних інтернет-сервісах / Р. Грищук, К. Молодецька // Інформація, комунікація, суспільство 2019 [Електронний ресурс] : матеріали 8-ї Міжнар. наук. конф. IКС-2019, (Чинадієво,16–18 трав. 2019 р.). – Л. : Вид-во Львівської політехніки, 2019. – С. 88–89. – Режим доступу: http://ics.skid-lp.info/ics_2019.pdf.
Аннотация: Послуги соціальних мереж є джерелом загроз для інформаційної безпеки держави. Суть методу полягає у підвищенні інформаційної стійкості віртуальних спільнот у соціальних інтернет-сервісах до деструктивних інформаційних впливів через їх приховане штучно контрольоване формування. Запропоновано формування інформаційно стійких віртуальних спільнот на основі принципу критичної маси. Такий підхід забезпечує їх подальший стабільний розвиток і гарантує критичне сприйняття змісту деструктивного контенту. Крім того, для тих віртуальних спільнот, які мають незадовільні показники якості, пропонується використовувати латентне синергетичне управління у вигляді спрямованого інформаційного впливу.
Услуги социальных сетей являются источником угроз для информационной безопасности государства. Суть метода заключается в повышении информационной устойчивости виртуальных сообществ в социальных интернет-сервисах от деструктивных информационных влияний через их скрытое искусственно контролируемое формирование. Предложено формирование информационно устойчивых виртуальных сообществ на основе принципа критической массы. Такой подход обеспечивает их дальнейшее стабильное развитие и гарантирует критическое восприятие содержания деструктивного контента. Кроме того, для тех виртуальных сообществ, которые имеют неудовлетворительные показатели качества, предлагается использовать латентное синергетическое управление в виде направленного информационного воздействия.
Social networking services are a source of threats to state information security. The core method is to increase the information stability of virtual communities in social networking services to destructive information influences through their hidden artificially controlled formation. The formation of information resistant virtual communities is suggested to be carried out on the basis of the critical mass principle. This approach provides their further stable development and guarantees critical perception of the content of destructive matter. In addition, for those virtual communities that have unsatisfactory quality performance indicators, it is offered to use latent synergistic management in the form of directed information influence.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9953
ISBN: 978-966-941-333-8
Appears in Collections:Матеріали конференцій

Files in This Item:

File Description SizeFormat
ICS_2019_88-89.pdf208,88 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2017 ZNAEU